Teravih namazı çıkışı facia

Teravih namazı çıkışı facia
Londra’da Finsbury Park Camisi yakınında bir kamyonet teravih namazı çıkışı yayların arasına dalarak birçok kişiyi ezdi.

Londra Metropolitan polisinin aktardığı bilgilere göre, başkent Londra’nın kuzeyinde bulunan Finsbury Park bölgesinde bir kamyonet cami yakınlarında bulunan yayaları ezdi. Londra polisi, Finsbury Park’taki olayla ilgili 1 kişinin tutuklandığını belirtirken, olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulans gönderildi. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. 

Saldırıyla ilgili Finsbury Park Camisi İmamı Muhammed Kozba "Bu geceki teravihe de katılım önceki geceler gibi çok yoğundu. Camimize yüzlerce kişi geliyor her akşam. Bu olayı 'terör saldırısı' olarak tanımlamalıyız." dedi.  Kozba ayrıca olayda "kasıtlı olarak" hedef alınan kişilerin "teravihten çıkan cemaat" olduğu vurguladı.

THERESA MAY: MUHTEMEL TERÖR SALDIRISI

İngiltere Başbakanlığından yapılan açıklamada, İngiltere Başbakanı Theresa May'in sabah saatlerinde saldırıyla ilgili acil kabine toplantısına (Cobra) başkanlık edeceği duyuruldu. May'in ifadelerine yer verilen açıklamada, İngiliz lider, olayın "muhtemel terör saldırısı" olarak ele alındığını kaydetti.

Bir erkeğin olay yerinde hayatını kaybettiği saldırıda yaralanan 10 kişiden 8'inin Londra'daki 3 hastanede tedavisi sürüyor, iki hafif yaralı ise ayakta tedavi edildi. Londra polisi, 48 yaşındaki sürücünün önlem amacıyla hastaneye götürüldüğünü, taburcu edilmesini takiben sorgusuna başlanacağını ve akıl sağlığının teste tabi tutulacağını duyurmuştu. 

'MÜSLÜMANLAR ÖLDÜRECEĞİM'

Olaya tanıklık eden Abdülraman Aidroos beyaz bir erkeğin, "Müslümanları öldüreceğim" diye bağırarak aracını yayaların üzerine sürdüğünü dile getirirken, sürücünün bölgedeki kişiler tarafından yakalanıp polise teslim edildiğini belirtti. 

Saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Aidroos, yaşananları şöyle anlattı: 

"Arkadaşlarımla camiden çıkıyorduk. Yaşlı bir adamın yardıma ihtiyacı olduğunu gördük. Yaklaşık 8-10 kişi yaşlı adamın etrafına toplanmıştık. Hava alması için açılalım diyorduk. Birisi yaşlı adama kalp masajı yapıyordu. Tam o sırada bir anda saniyeler içerisinde bir minibüs belirdi. Üzerimize doğru geldi, insanları ezdi. Yaklaşık 10 kişi yaralandı. Şanslıyım ki ben kaçtım. Arkadaşlarım yaralandı. Sürücü minibüsünden indi. 'Müslümanları öldüreceğim. Tüm Müslümanları öldüreceğim.' demeye başladı. Bir arkadaşımız arkadan itti saldırganı. Adam bana doğru geldi ve yere düşürmeyi başardım. Polis gelene kadar yerde tuttuk. Polisin gelmesi çok uzun sürdü. Yarım saat sürdü. Bir ambulans geldi ve yerde 8 kişi vardı." 

Saldırganı, "Beyaz, İngiliz bir erkek" olarak tanımlayan Aidroos, "dövmeli, iri yarı bir adamdı." dedi.  Londra polisi, yerel saatle 00.20'de (TSİ 02.20) bir minibüsün kaldırımdaki yayalara çarptığı yönündeki bildirimler üzerine "büyük bir olaya" müdahale için polis ekipleri ve acil servis görevlilerinin bölgeye sevk edildiğini açıklamıştı.  Polis, aracın şoförü olduğu düşünülen bir kişi ise olay yerinde polis tarafından gözaltına alınmıştı.  Londra'da bu ay başında ve mart ayında benzer saldırılar yaşanmıştı.

OLAYI TERÖRLE MÜCADELE İNCELEYECEK

İngiliz polisi, Londra'nın kuzeyindeki Finsbury Park Camisi yakınlarında teravih namazı sonrası Müslümanları hedef alan araçlı saldırının terörle mücadele birimi tarafından incelendiğini duyurdu.

İlgili Haberler