Terim'den galibiyet sonrası çarpıcı açıklama

Terim'den galibiyet sonrası çarpıcı açıklama
Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Göztepe 3-1'lik galibiyeti sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sözlerine teşekkür ederek başlayan Terim, "Seyirciler ve oyuncular bana bugün çok güzel bir hediye verdiler, onlara teşekkür ediyorum. Bu, oyuncuların bir zaferi. 2 günde benim çok fazla bir şey yapacak halim yok. Ufak tefek dokunuşlar yaptık sadece." dedi.

Deneyimli teknik adam Sabri, Selçuk İnan ve Belhanda hakkında da konuştu. İşte o sözler...

"Son 7 maçta 4 yenilgi almış bir takımdan bahsediyoruz, bu takımın adı da Galatasaray. Bir endişe, bir güven eksikliği söz konusuydu. Galatasaray pek alışkın değil bunlara. Bu durumu hallettiğimiz için memnunum. Tamer Hoca'yı çok tebrik ediyorum. İyi, diri bir takım yapmış. Düşünebiliyor musunuz, duran topların en kötüsüyle en iyisi karşı karşıya geldi ve biz duran toptan gol attık. Bunlar önemli şeyler."

"BEN BURADAYKEN OLAMAZ"

"İlk yarı çok beklemediğim bir şey görmedim. 2. yarı bundan sonrasının Galatasaray'ından bazı pasajlar gösterdiğimizi düşünüyorum. Galatasaray takımı, oyunun kontrolünü elinde bulundurmalıdır. Mümkün mertebe kendi kalesinden ileride oynamalıdır."

"Top Göztepe'de, Göztepe oynasın. Galatasaray'da, Galatasaray oynasın... Böyle bir durum ben buradayken olamaz. Bugün rakip alanda çok pas yapmamız bizi sonuca götürdü."

"Devre arası bazı eksikleri tamamlayacağız. İyi bir hazırlık dönemi geçirip, oyunu ileride oynamaya çalışan, sahanın her tarafını kullanan bir takım oluşturabileceğimize inanıyorum."

SELÇUK'U KAZANMAMIZ LAZIM

"3'lü orta saha başladık ama Belhanda orada olmadı. 2. yarıda biraz daha ileri aldık. Birçok oyuncumuzu daha kazanacağız. Sinan Gümüş'ü, Yasin'i, Selçuk'u kazanmamız lazım."

"Galatasaray dediğiniz zaman, oyuna ağırlığını koymalı. Muhakkak ki beklemek bir taktik anlayıştır ama bu her zaman olmamalı. Özellikle rakip sahada daha çok oynamalıyız."

"Zamanımız az. Bazılarını göndereceğiz, bazılarını alacağız. Bunlara çabuk karar vermemiz lazım. Eğer mümkünse, kendi malımızı genç takıma gönderip kullanmak yerine parlatarak göndermekte büyük yarar var. Veririz, vermeyiz ama bizimle beraber olmamız lazım."

"Galatasaray, kendisine emek verenlere vefa gösterir. Ben olsam Sabri'yi göndermezdim. Kötü de olsa burada kalırdı. Büyük camialar, sembolleriyle ayakta durur."

İlgili Haberler