Terim'in TRT ambargosunun sebebi belli oldu!

Terim'in TRT ambargosunun sebebi belli oldu!
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, TRT'ye bundan sonra röportaj vermeyeceğini ve bu kurumdan gelen soruları cevaplamayacağını söyledi. Terim, TRT'nin bir programında bir tarih profesörü tarafından istifaya davet edilmişti.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, TRT’nin sorularını bundan sonra cevaplamayacağını söyledi. Basın toplantısında konuşan deneyimli çalıştırıcı, “Ben TRT’nin sorularını cevaplamıyorum, bundan sonra röportaja da gitmiyorum. Bundan sonra da öyle bir niyetim yok” diye konuştu.

Fatih Terim, İspanya yenilgisinden sonra TRT 1’de tarih profesörü Ahmet Şimşirgil tarafından sert bir şekilde eleştirilerek istifaya davet edilmişti.

NE OLMUŞTU?

Fransa’da düzenlenen EURO 2016’da İspanya karşısına Hırvatistan maçındaki mağlubiyeti unutturmak için çıkan Türkiye, İspanya maçında sahadan 3-0 mağlup ayrıldı. Birçok spor yorumcusunun yaptığı tercihler nedeniyle eleştirdiği Fatih Terim’e belki de en ilginç tepki, TRT ekranlarından geldi.

Maçın ardından yayınlanan Gündem Ötesi programına konuk olan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Fatih Terim’e istifa çağrısında bulunurken, İspanya yenilgisinin faturasını futbol dışı konulara bağladı. Fatih Sultan Mehmet’ten giren

Şimşirgil, oruçtan çıkarken yenilginini nedenlerini şöyle sıraladı:

“İnsan coşmak sevinmek istiyor ama daha üzüntüsü heyecanı görememek gayreti görememek. Millet gayretli heyecanlı ama o gayreti oraya çıkanlardan görmek istiyor. Hani derler ya kanının son damlasına kadar siz de terinizin son damlasına kadar mücadele etmelisiniz. Yenilebilirsin, ezilebilirsin ama insan der ki oynadı. Ben mesela fetihte anlatırım Fatih Sultan Mehmet’i… Bizanslılar diyor ki; İstanbul önüne geldiklerinde 70 bin kişi sinek vızıldasa duyarsınız. 70 bin kişi nerede duracağını nereye yerleşeceğini biliyor ve yarım saat içinde yerleşiyor. 2 senelik muazzam bir hazırlık var.”

“AKIL GİTTİĞİ ZAMAN…”

“Bizim ise acemiler mangası gibi. Karşıdaki adam nereye koşacağını biliyor akıl bu işte. Koşmakla değil. Akıl gittiği zaman koşmakla, hoplamakla, zıplamakla bir iş yapamazsın kardeşim. Tarihten anlayan futboldan anlar. Bizim futbolculara önce tarih okutacaksın, tarih. Okutacaksın ki o savaşlarda nasıl yeniyor nasıl oluyordu, tarihi bilmeyen adamdan futbolcu mu olur? Bilmezsen 3 yersin gelirsin 5 yersin gelirsin.”

“ORUCUNUZU SİZİN YERİNİZE BEN TUTARIM DİYEN BİR ANTRENÖR”

“Onların başlarındaki de ‘Orucunuzu sizin yerinize ben tutarım’ diyen bir antrenör. Neyin ne olduğunu bilmeyen insanlar olmayacak kardeşim bileceksin. Oraya para için mi çıkıyorlar. Bu yenilmek için çıkmaktır. Böyle bir oyun oraya hala transferini parasını düşünüyorsun. Ya milli maça çıkıyorsun hala da para alıyorsun. Onun aldığı para Türkiye’de yüz binlerce insana yetecek bir para.”