Terlik bahane!

Yıldırım Demirören’in başkan olmasından sonra yaklaşık 50 futbolcu ve 5 teknik direktör değiştiren Beşiktaş ne yazık ki hala istenen ve beklenen başarıyı bir türlü yakalayamadı..
Beşiktaş’ın bu geçen Yıldırımlı günlerde akla kalan en büyük özelliği yaptığı yalnış transferlerdi..Ve bu sezon yine bazı futbolcularını normal yoldan, bazılarını da çıkartılan kavga nedeniyle gönderdikten sonra, haklarında  soru işaretleri olan yabancı futbolcular alındı..Ancak bu kez Beşiktaş başkanının ve teknik kadronun olası bir başarısızlıkta kendini kurtaracak hiç bir bahaneleri kalmadı..
Genç teknik adam Ertuğrul Sağlam’ın geçenlerde İstanbul’da oturup futbolcuları görmeden ahkam kesmenin yanlış olduğunu söylemesine katılıyorum. Ancak kampta olmasak da televizyondan izlediğimiz, ya da oradaki arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiler, bu sezon alınan üç Çek futbolcunun da Beşiktaş’ın beklediklerine karşılık verecek kalitede olmadığı düzeyinde..Üstelik bu görüşü eski Beşiktaşlı yöneticilerden bazılarının da söylemesi oldukça manidar..
Beşiktaş’ın son senelerde en çok formasını giyen iki kaptanını bu transferlere güvenerek, üstelik uydurma bir terlik bahanesiyle takımdan uzaklaştırmaları başkanın ve teknik kadronun bütün bahanelerini de ortadan kaldırdı. Artık uzun zamandır başarıya aç olan camia, alınacak yeni bir başarısızlıkta ne Yıldırım Demirören’i, ne de Sinan ve Ertuğrul’u takımın yanında görmek istemeyecektir. Yani bu sezon bazıları için son şanstır..
Üstelik alınan transferlere güvenerek iki başarılı kaptanını uydurma bir terlik kavgası bahanesiyle takımdan uzaklaştıran Beşiktaş’da sığınılacak bir bahanenin kalmaması bu sezonun önemini bir kat daha arttırmıştır..Ayrıca koskoca Beşiktaş camiasında takıma uzun yıllardır hizmet etmiş, canla başla savaşmış, kafasını hiç çekinmeden tekmelere uzatmış iki kaptanını komik bir bahaneyle takımdan uzaklaştırması gerçekten üzücü ve iş bilmezliktir..
Sonuç olarak bu sezon Sinan Engin, Ertuğrul Sağlam’ın ve başkan Yıldırım Demirören’in işlerinin çok zor olduğunu düşünüyorum. Alınan Çek futbolculara sonuna kadar kefil olan menajer ve teknik adam ne yapıp edip bu futbolcularla hem Süper Lig’de, hem de Avrupa da başaralı olmak zorundadır. Hatta buna mecburdurlar. Çünkü, bu sezon yönetimin geçen sezon gibi Bobo’nun yumruğuna, zaman zaman yaşadıkları sakatlıklara, hakemlerin taraflı kararlarına sığınacak sebepleri de kalmamıştır..

Yazarın Diğer Yazıları