Terör günlüğü

Terör günlüğü
Köprüleri uçurdular

Gözü dönmüş teröristler yakıp yıkmayı sürdürüyor

* Diyarbakır’ın Kulp ilçesi ile Muş arasındaki karayolunda iki köprü, patlayıcıyla uçuruldu.

*  Van’ın Çaldıran ilçesinde askeri araca, Erciş ilçesinde ise alaya silahlı saldırı düzenlendi. 1 asker yaralandı.

*  Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şırnak’ta, operasyonları bahane eden gruplar, güvenlik güçlerine saldırdı.

Boru hattını patlattılar

*  Türkiye-İran doğalgaz boru hattının, Ağrı sınırları içerisindeki bir noktası düzenlenen sabotajla patlatıldı.

*  Mardin’in Dargeçit ilçesi kaymakamlık binasına roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi.

*  Şırnak’ta Tugay Komutanlığı ve Namaz Dağı Üs Bölgesi’ne uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı.

*  İzmir’in Narlıdere ilçesinde kışlaya silahla taciz ateşi açıldı. Mersin’de polis aracına saldırı yapıldı!

*  Erzurum’un Tekman ilçesinde jandarma karakoluna uzun namlulu silahlarla saldırıldı.

Diyarbakır’ın Kulp İlçesi ile Muş arasındaki karayolu üzerinde bulunan iki köprü, PKK’lı teröristler tarafından dün gece patlayıcı ile havaya uçuruldu.

Van’ın Çaldıran İlçesi’nde devriye görevi yapan zırhlı askeri araca, Erciş İlçesi’nde ise topçu alayına terör örgütü PKK’lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırılarda 1 asker yaralandı.

Mardin’in Dargeçit İlçesi Bahçebaşı Mahallesi’ndeki kaymakamlık binasının ikinci katına bugün sabaha karşı bir grup PKK’lı roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirdi. Roket mermisinin isabet ettiği odanın boş olması nedeniyle ölen ve yaralanan olmazken, binada hasar meydana geldi. Nusaybin ilçesinde polise ateş açan PKK’lı bir terörist, güvenlik güçlerinin karşılık vermesi sonucu etkisiz hale getirildi. Kızıltepe ilçesinde 3 uzun namlulu silah, 4 el bombası ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Şırnak’ta Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’na Silvan’da ise İlçe Jandarma Komutanlığı ve askeri lojmana taciz ateşi açıldı, jandarmanın karşılık vermesi üzerine teröristler kaçtı.

Batman’ın Sason İlçesi’nde otobüs durağı yakınına bırakılan 18 kilogramlık patlayıcı imha edildi. Siirt’te akaryakıt istasyonunda inceleme yapan polis ekibine ateş edildi, molotofkokteyli atıldı.

Kışlaya taciz ateşi

İzmir’in Narlıdere İlçesi’nde kışlaya silahla taciz ateşi açıldı. Alınan bilgiye göre, Narlıdere Kışlası’nın önünden geçen bir araçtan kimliği belirsiz kişi veya kişiler tabancayla 2 el ateş edip kaçtı. Güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alan polis ekipleri, şüpheli veya şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Mersin’de devriye görevi yapan zırhlı polis aracına kimliği belirsiz kişi yada kişilerce ateş açıldı. Polis de açılan ateşe anında karşılık verirken saldırganlar olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Ateş açılan yerde patlamamış el bombası ile saldırganların kullandığı silah bulundu.

Bebek arabası şoku

İstanbul Fatih’te, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı binalarının arasında, sahipsiz bir bebek arabasında şüpheli paket gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelerek çevre güvenliğini alan polis ekipleri, metro istasyonunun da yakınında bulunan bebek arabasının yanına kimseyi yaklaştırmadı. Vatan Caddesi’ni araç trafiğine kapatan ekipler, vatandaşların metro istasyonuna girişini de engelledi. Bölgeye gelen Bomba İmha Şube Müdürlüğü’ne bağlı uzman polisler, bebek arabasındaki paketi kontrollü şekilde fünyeyle patlattı. Paketin boş olduğu görüldü. Erzurum’un Tekman İlçesi’nde jandarma karakoluna bölücü terör örgütü PKK üyelerince düzenlenen silahlı saldırıya anında karşılık verildi. Teröristler, içinde bulundukları aracı olay yerinde bırakarak bölgeden kaçtı. Araçta kan izi olduğu ve teröristlerden bazılarının yaralı ya da ölü olabileceği öğrenildi.

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesine bağlı Hallaç köyü yakınlarında geçen Türkiye-İran doğalgaz boru hattında patlama meydana geldi. Valilik, patlamanın, terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi.