Terör örgütü PKK’ya devlet kucak açtı!

Terör örgütü PKK’ya devlet kucak açtı!
Seçimlerde yüzde 13 oy alarak 80 milletvekiliyle Meclis’e giren terör örgütünün siyasi kanadı HDP’ye hazine yardımı yapılacak

Devletten PKK’ya 27 trilyon lira

Gaziler üvey evlat HDP saygın örgüt

Erdoğan’ın, “Bölücü örgütün güdümündeki parti”, Davutoğlu’nun, “HDP’ye oy vermek PKK’ya oy vermektir” dediği HDP için devlet hazinesi kesenin ağzını açtı. Gazisinin “kaçak” diye gecekondusunu yıkıp şehit ailesine üvey evlat gibi davranan devlet, HDP’ye Meclis’e girdiği için 27 milyon lira (eski parayla 27 trilyon) yardım yapacak.

Hem öldürecekler hem para alacaklar

Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse, HDP’ye Hazine yardımı yapılmasına tepki gösterdi. Köse, “Benim hem evlatlarımı katledecek hem de bu devletten Hazine yardımı alacak. Bu katiller,  Türk bayrağını yakanlar. HDP’ye Hazine yardımı terör örgütüne yapılan yardımdır. Bu partinin büyümesinin nedeni AKP’dir” dedi. 

 

Terör örgütü PKK’ya devlet kucak açtı!

PKK’nın siyasi kanadı HDP, 7 Haziran seçimlerinde barajı yüzde 13.12 ile geçtiği için her yıl Hazine’den 26.9 milyon lira tutarında yardım alacak.

SEÇİMLERDE, büyük sürpriz yaparak 80 milletvekili çıkaran HDP’ye en büyük destek Hazine’den geldi. 31 yıldır kan döken terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP’ye Hazine, her yıl 26.9 milyon lira tutarında yardımda bulunacak. Siyasi Partiler Kanunu’na göre, genel bütçe gelirlerinin 5 binde 2’si siyasi partilere Hazine yardımı olarak ayrılıyor. Bu para, son yapılan seçimde aldıkları geçerli oy sayıları ile orantılı olarak bölüştürülmek suretiyle, her yıl siyasi partilere ödeniyor. Bir sonraki seçime kadar dağıtılacak Hazine yardımlarından AKP yüzde 42.9, CHP yüzde 26.2, MHP yüzde 17.1, HDP de yüzde 13.8 oranında pay alacak. 2015 yılında siyasi partilere yapılan normal Hazine yardımı 177 milyon lira. Gelecek yıl bu rakamın yüzde 10 artması bekleniyor. Bu durumda gelecek yıl HDP 26.9 milyon lira tutarında Hazine yardımı alacak. AKP’nin bu yıl 99 milyon lira seviyesinde bulunan Hazine yardımı gelecek yıl 83.5 milyon liraya gerileyecek. Bu yılki normal yardımı 51.7 milyon lira olan CHP gelecek yıl 51 milyon lira yardım alacak. MHP’nin bu yıl 26 milyon lira düzeyinde bulunan yardım miktarı ise gelecek yıl 33.3 milyon liraya çıkacak. Tayyip Erdoğan, mitinglerde yaptığı konuşmalarda, HDP için, “Terör örgütünün arkasında olduğu siyasi parti”, “Bölücü örgütün güdümündeki  parti”, “Kandil bu partinin zaten merkez üssü” gibi sözler sarfetmişti. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, “HDP’ye oy vermek, PKK’ya oy vermektir” diye konuşmuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, “HDP,  PKK’nın siyasal ucudur” demişti.

Olacağı budur

HDP’nin Hazine’den yardım almasına şehit ailelerinden sert tepki geldi. Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse, “Benim hem evlatlarımı katledecek hem de bu devletten Hazine yardımı alacak. HDP’ye Hazine yardımı terör örgütüne yapılan yardımdır” dedi. HDP’nin PKK’nın uzantısı olduğunu öne süren Köse, şunları söyledi: “Çocuklarımızı katleden hainlerle pazarlık masasına oturursan olacağı budur. Bu hazine yardımı, senin de benim de verdiğim vergilerden oluşmaktadır. Onlar Doğu’da elektrik, su parası ödemeyecek, vergi ödemeyecek. Bunlar da bir yardımdır. O yetmiyormuş gibi bir de ondan sonra senin, benim verdiğim vergilerle Hazine yardımı alacaklar.” 

Sorumlusu AKP

Köse, şöyle devam etti: “Bu partinin büyümesinde en büyük pay AKP’ye aittir. Çözüm süreci dediler, barış süreci dediler, kardeşlek projesi dediler, bu partinin reklamını yaptılar. ‘Analar ağlamasın’ dediler. Dağdaki PKK anaları ağlatırken bunlar hala ‘inadına çözüm, inadına özgürlük, inadına kardeşlik projesi’ dediler. Seçim ortamında HDP için ‘PKK’nın uzantısı’ diyen yetkililer o zaman bunu niye söylemedi? O zaman bunlar Kandil’e, İmralı’ya heyetler gönderiyorlardı. Bugün parlamentoya gelen HDP milletvekillerinin hemen hemen hepsinin ya kardeşi ya da birinci derece akrabası dağda.”