Terör saldırısı sonrası Ali Yerlikaya'yı hedef almıştı. Pelikancı Fazıl Duygun gözaltına alındı

Terör saldırısı sonrası Ali Yerlikaya'yı hedef almıştı. Pelikancı Fazıl Duygun gözaltına alındı
Ankara’da İçişleri Bakanlığı önünde dün bombalı saldırı düzenleyen iki teröristten biri kendini patlatırken, diğeri polis tarafından öldürüldü.

Saldırıda iki polis yaralandı. Saldırının ardından sosyal medyada İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya yönelik eleştirilerde bulunan Fazıl Duygun gözaltına alındı.

İÇİŞLERİ BAKANI’NA “ZAAFİYET” SUÇLAMASI

TBMM'nin yeni yasama yılının başlamasına saatler kala yapılan saldırı sonrasında, iktidara yakın medyadaki isimlerden Fazıl Duygun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İçişleri Bakanına yönelik 'zaafiyet' suçlamalarında bulundu.

Duygun, saldırı sonrasında, "İnşaallah, Soylu gidince, onun oluşturduğu ve teröre göz açtırmayan istihbarat birimleri ve terörler mücadele ekipleri dağıtılmamıştır. Hele, yerlerine KHK ile uzaklaştırılanlar geri atanmamıştır." paylaşımında bulundu.

Duygun, Pelikan grubuna yakın bir isim olarak biliniyor. Duygun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İçişleri Bakanı Yerlikaya ve Emniyet’teki kadrosunu “istihbarat zaafiyeti” ile suçlamalarına devam etti. Duygun, “Lav silahlarıyla, bombalı araçla, hem de emniyetin önüne nasıl gelebildi, bu teröristler?! Bu, korkunç bir istihbarat zaafiyetidir ve bütün sorumluluk, içişleri bakanı ve emniyetteki kadrosuna aittir.” dedi.

115607565-fazilduygun.jpg

HALUK HEPKON: 'SS' KİTABININ ÖNEMİ DAHA İYİ ANLAŞILIYOR

Kırmızı Kedi Yayınevi sahibi ve yazar Haluk Hepkon, sosyal medyada yaptığı bir açıklamada, Barış Pehlivan'ın bu sene çıkan 'SS' kitabının öneminin daha iyi anlaşıldığını belirtti.

Süleyman Soylu hakkında yazılan 'SS' kitabı sonrasında, bu kitaba saldıranların sonucunun ne olduğunu da şu ifadelerle belirtti:

"Dünkü terör saldırısını fırsat bilip siyasi operasyon çekmeye kalkanlara ve sonrasında yaşananlara bakınca "SS" kitabının önemi daha iyi anlaşılıyor. Soysuz troller hesaplarını kapatıp kaçtı; Fazıl Duygun gözaltına alındı. "SS" yayımlandığında saldıran, tehdit eden, "operasyon kitabı" diyenlerin ne mal olduğunu hep birlikte görüyoruz"

ekran-goruntusu-2023-10-03-080727.png

SÜLEYMAN SOYLU'DAN SALDIRI SONRASI AÇIKLAMA

İçişleri eski bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da yaşanan terör saldırısı sonrasında şu açıklamayı yaptı:

"Ülkemiz, milletimiz ve devletimiz terör örgütlerine ve teröristlere hiçbir fırsat vermeyecektir. Bu hain saldırıda teröristlerle çatışmaya giren Kahraman Polislerimize minnettarız. Yaralı Kahraman Evlatlarımıza acil şifalar diliyorum. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin."

ekran-goruntusu-2023-10-03-082452.png

AVUKATINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Duygun’un avukatı Yavuz Pirim, müvekkilinin dün attığı tweetler nedeniyle bugün gözaltına alındığını duyurdu. Pirim, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, “Müvekkilim Fazıl Duygun dün attığı twitler nedeniyle gözaltına alınmıştır. Savcılıkça adliyeye sevki istenmiş olup yarın Niğde Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilecektir.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler