Terörist başı Müslim'den PKK açıklaması

Terörist başı Müslim'den PKK açıklaması
ABD'nin YPG'ye silah yardımı kararı ile ilgili Amerikanın Sesi radyosuna konuşan PYD ele başı Müslim daha önce bir çok sefer Öcalan'la görüştüğü ve fikirlerini benimsediğini söylemesine rağmen PYD/YPG terör örgütü "PKK'nın uzantısı değil" dedi.

Türkiye’nin tepkisini yersiz bulduğunu söyleyen Müslim, “Baştan beri zaten söyledik. Türkler de bunu çok iyi biliyorlar. Bunlar bizim yani Suriye'nin iç işleridir, Suriye Demokratik Güçleri'nin işidir, Araplar'dır, Süryaniler'dir yani oradaki oluşumlardır… Beraber bir şey yapmışlar kendilerini korumak için. Yani bu bir savunma, meşru savunma hakkı çerçevesinde gerçekleşen bir şeydir. Türkiye'nin rahatsız olması için herhangi bir neden yoktur” dedi.

Geçmişte verdiği mülakatlarda PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın fikirlerini benimsediğini söylemesine karşın, YPG’nin PKK’nın uzantısı olmadığını öne süren Müslim, “Sanırım silahları verenler de bunun tedbirini alırlar, makul garantisini alırlar” şeklinde konuştu.

SİLAHLARI VEREN TEDBİRİNİ ALIR

Türkiye’nin YPG’ye verilecek silahların PKK’nın eline geçmesiyle ilgili kaygılarının sorulduğu Müslim şunları aktardı: “Askeri konulara biz pek karışmıyoruz ama şunun garantisini veriyoruz. Sen kendin silaha muhtaçsın ve kendini savunmak için herkesten silah istiyorsun, kalkıp da bu silahları başkalarına vermezsin: PKK ayrı bir olaydır. Kendi yöntemleri vardır ama hiçbir zaman bir silah PKK'ya geçmeyecektir. Sanırım silahları verenler de bunun tedbirini alırlar, makul garantisini alırlar.”

İlgili Haberler