Terörist bir komşu daha

Terörist bir komşu daha
Türkiye'nin sınırında PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin ardından (IŞİD) de özerk bölge oluşturdu. MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, "Reyhanlı'nın karşısındaki bölgeyi ele geçirdiler" dedi.

Terörist bir komşu daha

Türkiye'nin Suriye sınırında terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin ardından Irak Şam İslam Devleti de (IŞİD) "özerk bölge" oluşturdu. Suriye ve Irak'ta Türkmen katliamı yapan örgütün Reyhanlı ilçesinin hemen karşısındaki bölgeyi ele geçirdiğini söyleyen MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, "IŞİD'in Reyhanlı'yı geçip Altınözü'ne gelme ihtimali var. Bu arayı kontrol edebilir. Kuzeyde Yayladağı, güneyde ise PYD hakim. Oraya giremez ama bu arayı kontrol edebilir. Burada da kalıcı olur. IŞİD kendine özerk bölge yaratıyor" dedi. Yaşanan son gelişmelerin ardından Türkiye'nin içten ve dıştan IŞİD tehdidi ile karşı karşıya kaldığını savunan Çirkin,  bu durumdan Başbakan Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'un sorumlu olduğunu vurguladı. IŞİD'in Türkiye'de de sempatizanları olduğunu ifade eden Çirkin, şöyle konuştu: "IŞİD sınırlarımızı tek teker ele geçiyor. İçeride bombalama ve suikast yapabilecek kadroları var. 3 bin militanı dışarıdaysa 3 bin militan adayı da ülkemizde mevcut. Toplam 6 bin potansiyel militan var. PKK'nın 5 bin militanı var.  Erdoğan ve Davutoğlu marifetiyle, PKK kadar tehlikeli yeni bir örgütle karşı karşıyayız." 
MİT'in arşivinde IŞİD'e ilişkin sınırlı bilgi bulunduğuna dikkat çeken Çirkin, "İstihbarat birimlerinin elinde örgütle ilgili bilgiler son derece yüzeysel. Türk istihbaratı şu anda kamu güvenliğinden çok Başbakan'ın ve ailesinin güvenliği için uğraşıyor. IŞİD terörüne karşı ne askeri, ne istihbari hiçbir hazırlık yok" ifadelerini kullandı. IŞİD'in engellenmemesi durumunda sınır boylarını ele geçireceğini savunan Çirkin, "PKK ve PYD yetmezmiş gibi bir de IŞİD ile muhatap olacağız. Türkiye, Erdoğan ile Davutoğlu'nun elinde oyuncak oldu. IŞİD dost örgüt, ona karşı bir hazırlık yok. Hakkında kapsamlı tek bir dosya yok" dedi.