Teröristler Bakanlık önüne geldiği aracı gasp edip sahibini öldürmüş

Teröristler Bakanlık önüne geldiği aracı gasp edip sahibini öldürmüş
Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü’ne saldıran teröristlerin kullandığı araçla ilgili detaylar ortaya çıktı. Teröristlerin aracı Kayseri’de bir veterineri öldürerek çaldıkları öğrenildi. Teröristlerin öldürdüğü veterinerin cansız bedeni köy yakınında boş bir arazide bulundu.

Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü'ne saldıran teröristlerin kullandığı aracı Kayseri'de gasp ettikleri ortaya çıktı. Teröristlerin aracın sahibi veteriner Mikail Bozloğan'ı öldürüp aracını çaldıkları ve saldırı için Ankara'ya geldikleri tespit edildi.

Sabah'tan Ümit Erkan Demircan ile Ali Altundaş'ın haberine göre; Emniyet Genel Müdürlüğü'ne saldıran teröristlerin saldırı da kullandıkları hafif ticari aracı Kayseri'de gasp ettikleri ortaya çıktı. Develi İlçesinde veterinerlik yapan Mikail Bozloğan'ı başından vurarak öldüren teröristlerin aracını gasp ederek Ankara'ya gittikleri ve saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi. Veteriner Mikail Bozloğan'ın cesedi ise köy yakınlarındaki boş bir arazide başından vurulmuş halde bulundu.

YOLUNU KESEREK ÖLDÜRDÜLER

İki teröristin saldırıyı gerçekleştirmek için kullandıkları 38 TP 962 plakalı hafif ticari aracı Kayseri'nin Develi İlçesi Çataloluk Köyüne bağlı Avlağa Mezrası'nda yaşan Veteriner Mikail Bozlağan'dan gasp ettikleri belirlendi. Teröristlerin yolunu kestikleri veterineri, başından vurarak öldürdükten sonra şarampole sürükleyerek bıraktıkları ortaya çıktı.

VETERİNER'İN CESEDİNİ BABASI BULDU

Çataloluk Köyü Muhtarı İsmail Yıldırım, olayın önceki akşam 20.30 sıralarında gerçekleştiğini belirterek; "Teröristler Avlağa mezrası yakınlarında Veteriner Mikail Bozlağan'ın aracını durduruyor. Mikail'i öldürüp aracını gasp ediyorlar. Yolun kenarına şarampole sürüklüyorlar.

Babası oğlunu telefonla defalarca arıyor ancak telefon açılmayınca baba aramaya çıkıyor. Mikail'in babası aracıyla seyir halindeyken virajlı ve tehlikeli bir yer var. Oraya gelince mecburen yavaşlıyor. O sırada yolda kan izi görüyor. Baba kan izlerini takip ederek oğlunun cesedini buluyor" diye konuştu.

KAMERALARA TAKILMAMAK İÇİN ARAZİ YOLUNDAN GİTMİŞLER

Köylerinin Adana sınırındaki Toros dağlarına çok yakın olduğunu belirten Muhtar İsmail Yıldırım; "Biz Mikail'in aracını ormanda aradık ama bulamadık. Teröristler ormanlık alandan yürüyerek gelmişler. Bizim köyün kameralarında Mikail'in aracının girişi var ancak çıkışı yok. teröristler kameralara takılmamak için arazi yollarından gitmişler. Bizim köyümüz Torosların dibinde ormanlık ve dağlık bir alan.

Teröristler köye ormanını içinden yürüyerek gelmiş. Mikail olayın oludğu yere 7 kilometre uzaklıkta bulunan Bakırdağı nahiyesinde veterinerlik yapıyordu. Orada dükkanı vardı. Büyük ihtimalle oradan geliyordu. Teröristler yolunu kesin öldürüp aracını gasp etmişler. Sabahta Ankara'daki terör saldırısı oldu.

2 YILLIK EVLİ 4 AYLIK BEBEĞİ VARDI

Veteriner Mikail Bozlağan'ın 2 yıl önce evlendiğini belirten Muhtar İsmail Yıldırım, "Mikail Bozlağan çalışkan ve yöre halkı tarafından sevilen biriydi. Saat kaç olursa olsun köylünün hastalanan hayvanları için koşar gelirdi. Daha 2 yıl önce evlenmişti. 4 ay önce de oğlu olmuştu. Teröristlerin bu hain saldırısı hepimizi yasa boğdu" dedi.

İlgili Haberler