Teröristler de koalisyonda

Teröristler de koalisyonda
ABD, IŞİD operasyonlarında PKK’yı kullanırken, Türkiye’nin de teröristlere sağlık hizmeti sağladığı iddia edildi. MHP Şanlıurfa İl Başkanı Özyavuz, “Koalisyon güçlerine terör örgütü PKK ve PYD öncülük ediyor. Onların ’vurun’ dedikleri noktalar vuruluyor” dedi.

ABD’nin IŞİD’e karşı düzenlediği hava operasyonlarında terör örgütü PKK ve Suriye kolu PYD’lileri  öncü olarak kullanmaya başlarken, Türkiye’nin de sessiz sedasız  bunlara sağlık ve ilk yardım hizmeti sağladığı iddia edildi. Türkiye,  iddiayı İngiliz  gazetesi The  Independent’in “Türkiye’ye yaralı olarak getirilen YPG militanlarının kıyafetlerini değiştirip, ’Suriyeli misafir’olarak kaydediliyor, sonra ortadan kayboluyorlar” başlıklı haberinden duyarken, bölgedeki yerel kaynaklar da bunu doğruladı. MHP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Özyavuz, ABD’nin önderliğindeki koalisyonun PKK’yı operasyonlarda öncü olarak kullandığını belirterek, “Koalisyon güçlerine PKK-PYD öncülük ediyor. Onların ‘vurun’ dedikleri noktalar vuruluyor” dedi. Recep Tayyip Erdoğan’ın IŞİD ile ilgili  söylem değişikliğine dikkat çeken İbrahim Özyavuz, Türkiye’nin  baskı  yüzünden politika değişikliğine gitmek zorunda kaldığını söyledi. 

Yabancı doktorlar
Suriye’den Türkiye’ye çok sayıda yaralının getirildiğini ve bunların arasında PKK-PYD ile El Nusralı teröristlerin de bulunduğunu kaydeden Özyavuz, Gaziantep ve Şanlı Urfa’da sadece bunlara hizmet veren hastanelerin bulunduğunu açıkladı. Özellikle Şanlıurfa’da hastanelerde gerek Suriye’den ve gerekse de AB ülkelerinden gelen çok sayıda doktorun bulunduğunu belirten Özyavuz,  şöyle konuştu: “Doktorları dışarıdan geliyor. Suriye’den, Avrupa’dan geliyor. Bedava tedavi ediliyorlar. Geri gidiyorlar.” Özyavuz, Şanlı Urfa’nın Eyyübiye ilçesinde birden fazla tedavi merkezi bulunduğunu ifade etti. Özyavuz, “Burada hangi hastaneye giderseniz gidin her 4 hastadan 2’si Suriyeli. Ama ne olduğunu bilemiyorsunuz. PYD, PKK, El Nusra olabilir. Göreceksiniz PKK burayı ele alacak ve diğer insanları da sindirecek” dedi.