Terörle mücadelede yaralanan 19 bin kişi gazi sayılmıyor

Terörle mücadelede yaralanan 19 bin kişi gazi sayılmıyor
Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği Başkanı Atilla Polat, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne milletin evi deniyor. Ama biz milletin evine alınmadık. Gazi olarak toprağa verilmek istiyoruz" dedi.

Türkiye’de yıllardır süren terörle mücadelede yaralanan fakat bir organını kaybetmediği ve “yüzde 40 iş göremez” raporu alamadığı için gazi sayılmayan yaklaşık 19 bin kişi kendilerine yönelik hak tanınmasını istiyor.

Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'in haberine göre, Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği Başkanı Atilla Polat, 20 yıldır görmezden gelindiklerini kaydetti. Polat "19 bin kişi gazi sayılmıyor. Şu anda terörle mücadele eden Zeytin Dalı Harekâtı’nda (ZDH) asker, polis yaralansa bile uzuv kaybı olmayınca gazi sayılmıyor. Bizler ise Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yönetmeliği mağduruyuz. Bize nakdi ödeme yapıldı ve 1053 sayılı nizamname hükümleri uygulanıyor. Mağdurlar arasında 12 bin er/erbaş, subay, astsubay, 5 bin polis, bin köy korucusu ve bin de kamu görevlisi var" diye konuştu.

"DEVLET YETKİLİLERİ BİZİ GÖRMÜYOR"

Organ kaybı olmadığı için gazi sayılmadıklarını, ancak vücutlarındaki bomba parçaları ve mermiler nedeniyle sürekli sağlık sorunları yaşadıklarını belirten Polat, “Devlet yetkilileri bizi görmüyor. Bize sahip çıkmıyor. Yürüyüş yaptık önümüze engel koydu valilik. Hani Külliye hal halkın eviydi. Gidemiyoruz. 3 milyon Suriyeliye bakan devlet 19 bin vatan evladına da bakabilmeli" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde zarar gören herkesin gazi sayıldığına dikkat çeken Polat, "Başbakan ‘kolu çizileni gazi sayacağız’ dedi, yasalaştı. Peki niye terörle mücadelede yaralananları dahil etmediler, biz öldüğümüzde bayrakla defnedilmek istiyoruz. Halen görev başında olan ancak yaralandıkları için iş göremez arkadaşlarımız var. İnönü Stadı’ndaki saldırıda yaralanan polisler var bizi arıyorlar. Güneydoğu’dan uzman çavuşlar var, astsubaylar var bizi arıyorlar. Görevde oldukları için sesleri çıkmıyor" diye yakındı.

İlgili Haberler