Terörün hedefi

Türkiye 41 yıldır terörle mücadele etmektedir. Yaklaşık 300 milyar dolar maddi kayba, 40 bin insanının hayatına mal olmuştur. 1975-1985 yılları arasında Ermeni ASALA terör örgütü, 21 farklı ülkede, Türk büyükelçiliklerine ve temsilciliklerine 110 silahlı saldırı düzenlemiş ve 42 diplomatını şehit etmiştir. Bir terör örgütünün 21 farklı ülkenin 38 kentinde terör hareketi yapma kabiliyetine sahip olması kolay elde edilecek bir yetenek değildir. Yerel ve uluslararası destek olmadan bunu yapmaları mümkün değildir.

Zamanın Türk hükümetleri ASALA örgütüne ciddi darbeler vurdular. Destek veren ülkeleri ikna edip desteklerini kestiler ve örgüt 1985 yılında kapanmak zorunda kaldı. Ancak ilginçtir, 1982 yılında PKK kuruldu ve ilk eylemini 1984 yılında gerçekleştirdi. Yani, dış güçler, PKK'yı ASALA yerine ikame ettiler. Böylece Türkiye terörsüz kalmadı, PKK devam etti. Bunlara ilave olarak, bu yıllarda sağ ve sol gençlik örgütleri çatışmalarını da ilave etmek gerekir. Son bir yılda 15 Temmuz darbe girişimi de dahil olmak üzere 800 kişi hayatını kaybetmiş ve bir o kadar da sakat kalmıştır, ayrıca ciddi oranda maddi zarar vermiştir. ASALA yurt dışındaki Türk çıkarlarına karşı savaşmış ve yurt dışında çalışan diplomatları hedef almıştır. PKK ise tam tersi olarak yurt içinde eylem yapmıştır. Bir terör örgütü gerek ülke içinde gerek ülke dışında iç ve dış destek almadığı takdirde eylemlerini uzun süre sürdürmesi mümkün değildir.

***

Gerek ASALA, gerekse PKK'nın arkasında çok sayıda ülkenin olduğu muhakkaktır. Bu ülkeler çoğunlukla komşular ve müttefikler arasında bulunur. Her ülkenin kendi tarihi veya güncel ulusal nedenleri vardır. Doğrudan veya açıktan zarar vermek istemeyen ülkeler dolaylı yollardan zarar vermeyi tercih ederler. Bu ülkeler, en kötü ve acımasız zarar verme yöntemi olan terörü tercih etmektedir. Bunun anlamı, ciddi bir intikam politikaları var demektir. Türkiye'nin zor durumda olması, zarar görmesi ve acı çekmesi onları memnun etmektedir. Türkiye'nin gücünün ve kaynaklarının teröre harcanmasını istemektedirler. Kalkınmasının gecikmesi ve zayıf kalması istenmektedir. ABD ve Avrupalı ülkelerin desteği olmadan, PKK bırakınız bir eylem yapmayı parmağını dahi oynatamaz. Batılılar, Kürtleri sevdikleri için desteklemiyorlar, Türkleri cezalandırmak için Kürtlere destek vermektedirler.

Batılılar, Türklerin dostu falan değildir. Onların her davranışına şüphe ile bakmalıdır. Türkiye, strateji ve politikasını, Batı'nın dost olmadığını düşünerek belirlemelidir. Aksi takdirde hayal kırıklığı devam edecektir. Teröre karşı Türk milleti, sivil toplum örgütleri ve muhalefet AKP iktidarının arkasındadır. Terörü bitirmek için bahane bulamaz. Devlet terörü bitirmeye muktedir, yeter ki iktidar samimi olarak mücadele etsin. Türk çocuklarının teröre kurban olmasından millet bıktı.

***

Saldırganlar bulunsun

YENİÇAĞ gazetesinin saklı gizli bir planının olmadığı aşikârdır. Herkes tarafından bilinen özellikleri ve prensipleri vardır. Türk milleti ve devletinin çıkarlarına uygun davranırlar. Devletine ve milletine bağlıdır. Türklük ve dini hassasiyete sahiptir. Vatanperver, cumhuriyetçi ve Atatürk prensiplerine bağlıdır. YENİÇAĞ'a saldırı yukarıda saydığımız değerlere sahip olmayan ve saygı duymayan kişiler tarafından organize edilmiş ve uygulanmış demektir. Türk devletinin kolluk kuvvetleri bir an önce, her kim ise, bu şehir eşkıyalarını ve bunları örgütleyen ve teşvik eden kişileri adaletin önüne çıkartması gerekir.

Yazarın Diğer Yazıları