Teşekkürler Akşener ve Yeniçağ ailesine

Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Ahmet Çelik Bey'in İstanbul'da verdiği iftar yemeğine Meral Akşener'le birlikte Yeniçağ yazarları ve üst yönetimi olarak katıldık.

Meral Akşener haberini gazetemizde okursunuz ama ben ailenin yeni ferdi olarak Yeniçağ'ın çok candan ve içten yapısı olduğunu gördüğümü ifade edeyim.

Yeniçağ ailesine yeni girdim ama eski dost ve meslektaşlarla birlikte olduğumdan hiç de yabancılık çekmedim ve İstanbul klasiği haline gelen Beyti'de iftarımızı yapıp çok güzel bir sohbet gerçekleştirdik.

Gelelim Meral Akşener'in sözlerine ki ikiye ayırmak lazım.

Birincisi yazılmamak kaydı ile anlattıkları ikincisi ise bir duygu isyanına dönüşen sözleri.

İtiraf edeyim ki beni en çok duygulandıran ve etkileyen sözleri Devlet Bahçeli ile ilgili idi.

"Ne kongreymiş mübarek, sanki engelli koşu" vurgusundan sonra, Bahçeli'nin iftira ve hakaret içeren sözlerine konu gelince yutkundu, sustu...

Yanında oturuyordum ve gözlerinde gördüğüm duygu seli gözyaşları olup akacak gibiydi. Hulki Cevizoğlu'nun değişik bir sorusu ile o gözyaşları akmadan kaldı.

İnanın hiçbir siyasetçiyi izlerken bu kadar üzülmedim.

MHP Genel Başkanlığına aday bir kadın, bir hanımefendi için partisinin Genel Başkanı sokaklarda bile ağıza alınmayacak sözlerle hakaret yağdırıyor. Ne kadar çirkin bir siyaset.

Devlet Bahçeli'nin bu sözleri hatırlatıldığında ise Akşener'in ağzından, "Allah'ın izniyle aşacağımıza inanıyorum" sözleri çıkıyor.

Kadın siyasetçi, Genel Başkan'ının hakaret ve iftiralarına nasıl yanıt verebilir.

İşte ancak bu seviyeli, terbiyeli ve espirili sözlerle Akşener'in yanıtı:

"Bu bir bilek güreşi, ben bileğimin kırılmasını göze alacak kadar kararlıyım ve sonuna kadar mücadele edeceğim. 19 Haziran'da delegedeki o inanmışlığı ve mücadele azmini görünce ağladım. Bu manzarayı görünce 'ya olacak ya olacak' durumu ortaya çıkıyor... Başaracağız inşallah..."

Ne denir, "anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az"

İşte bize bu tür politikacılar lazım; seviyeli ve görgülü.

Teşekkürler seviyeli örnek siyasi mücadelen için Meral Hanım.

Teşekkürler bu güzel iftar yemeği için Ahmet Çelik ve Yeniçağ ailesi.

Yazarın Diğer Yazıları