İlk elektrikli kamyonun çıkış tarihi belli oldu

İlk elektrikli kamyonun çıkış tarihi belli oldu
Elon Musk'ın yönetimindeki Tesla şirketi bir türlü kuramadığı elektrik donanımlarını sonunda bir araya getirdiğini açıkladı. İlk elektrikli dijital kamyonun aksamları tamamlandı. Sadece kamyonda bir eksik olduğu tespit edildi ve sipariş sayfasında bekleyenleri üzecek ifadelere yer verildi.

Elon Musk, yatırımcılara yönelik açıklamalarında elektrikli kamyonet Cybertruck''ın tarihini kaba taslak söylemişti. Musk''a göre, aracın teslimatlarına gelecek yılın ortasında başlayacaklar. Tesla, 2019’da tanıtılan aracının, 2021’de piyasaya çıkacağı vaadinde bulunmuştu. Daha sonra bir yıl daha erteleme ile karşılaşan aracın 2022’nin ilk çeyreğinde yollarda olacağı belirtildi.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; tüm bu açıklamalara rağmen Ocak ayında sipariş sayfasında değişiklik yaşandı. Şirketin resmi sayfasının tasarım bölümünde daha önce “2022’de üretim yaklaştıkça yapılandırmanızı tamamlayabileceksiniz” ifadesi yer alırken sonrasında yapılan güncelleme ile bu ifade tamamen ortadan kaldırıldı. O günden beri şirketten yapılan en önemli açıklama bu olmuştu.

Yaşanan bu ertelenmelerin nedeni tam olarak belli değil ancak tüm dünyayı etkisi altına alan küresel çip sıkıntısının en büyük etkenlerinden olduğu düşünülüyor. Öyle ki geçtiğimiz yıl Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Twitter üzerinden bir kullanıcının çıkış tarihi güncelleme isteğine Tesla’nın bir “tedarik zinciri kabusu” ile boğuştuğu cevabını vermişti.

İlgili Haberler