Tezcan: "Parayı hazır etsinler satmaya hazırız"

Tezcan: "Parayı hazır etsinler satmaya hazırız"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, “Havuz medyasındaki bir gazete, Genel Başkanımızın kızının helal kazançla sahibi olduğu eve talip olmuş. 100 bin dolara satmaya hazırız” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. Yaklaşık iki buçuk saat süren toplantının ardından MYK’nın gündemine ilişkin basına açıklamalarda bulunan Tezcan,  Kılıçdaroğlu’nun dün katıldığı NTV yayınında kızının Buz Rezidans’taki dairesine ilişkin tartışmalara yönelik dediği “100 bin dolar versinler hemen veririz” sözleri üzerine, söz konusu daireye bir gazetenin “talip” olmasına yanıt verdi.

Tezcan, “Havuz medyasındaki bir gazete, Sayın Genel Başkanımızın kızının helal kazançla sahibi olduğu eve talip olmuş. Kim aldattı onları bilmiyorum, bu kadar para edecek diye. Ya da köşeye sıkıştıracağını sanıyor, her zaman söylüyoruz, biz çiğ yemedik karnımız ağrımıyor, onun için çok rahatız. Evin sahibi Zeynep Kılıçdaroğlu’dur, O’nun adına kamuoyu önünde açıklama yapıyoruz, çağrımızdır, o havuz medyasının sahibi kimse, sahibinin adı yazmıyor, künyesine baktık, kim için talipse buraya, gazetede ismini yazsınlar veya avukatları bize göndersin. Doğacak gelir vergisi ve harçlar alıcıya ait olmak üzere 100 bin dolara satmaya hazırız. Sayın Zeynep Kılıçdaroğlu hemen vekaletnameyi verecek. Parayı da hazır etsinler, satmaya hazırız. Bizim hesabını veremeyeceğimiz herhangi bir haram kazancımız yoktur. Geri adım atma yok, bekliyoruz yarın haberi” diye konuştu.

"TALİMATLA YAPILAN BİR SORUŞTURMA"

Bildiride imzası olmayan PM yedek üyeleri ile Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin de ifadeye çağırıldığını belirten Tezcan, “Bu bile alelacele talimatla yapılan bir soruşturmanın işareti. Suçüstü yakalanmışlardır, ‘toplayın bunların hepsini’ diye talimat gelmiştir ve muhalefeti korkutmaya dönük bir adımdır. Korkmayacağız, sinmeyeceğiz. Sözümüzün arkasındayız” diye konuştu.

YUNAN BAKANA SERT ELEŞTİRİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ege Adaları'nın işgal edildiğine ilişkin açıklaması 'Gel de al' diyerek cevap veren Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos açıklamalarına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan hükümetin Yunan Bakan'ın sözlerine tepki göstermemesini de eleştirdi.

Tezcan, "Bize meydan okuyor. Meydan okuma konusu, Türkiye’nin olması gereken, işgal edilmiş topraklar" dedi. Hükümeti bu sözlere sessiz kalmakla suçlayan Tezcan, "Yerli ve milli olmaksa bundan daha yerli ve milli bir başka mesele olabilir mi? Gerçek rakam 18 değil. 156 ada ve kayalık, şu anda Yunanistan’ın işgali altındadır. Hükümet buna sesiz kalmıştır" diye konuştu.

Yunanistan’ın bu sözlerle aynı zamanda işgali ikrar ettiğini de belirten Tezcan, hükümete seslenerek, "Ege’deki bizim hakkımız olan ada ve kayalıklara ‘bizim’ diyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu’nun buna söyleyecek sözü vardı ve söylemeye de devam ediyor, sizin buna söyleyecek bir sözünüz yok mu?" ifadelerini kullandı.

"GEREKEN DERS 98 YIL ÖNCE VERİLDİ, AYNI RUH HALA AYAKTA"

Kammenos’a da seslenen Tezcan, “Mustafa Kemal’in öncülüğünde Kuvayı Milliye bu hezeyanlara gereken dersi 98 yıl önce Anadolu coğrafyasında verdi. Yine 43 yıl önce aynı ruh Kıbrıs’ta vermesi gereken cevabı verdi. Bugün hükümet sessiz kalmaya devam etse dahi bu millet buna gerekli cevabı verecek güç ve inançtadır. Bu heveslerden vazgeçsinler, bu coğrafya üzerinde Kuvayı Milliye ruhu hala ayaktadır, verilecek bir karış toprağımız yoktur" diye konuştu.

İlgili Haberler