Tezcan:CHP ve MHP tabanları çatıştırılmak istendi

Tezcan:CHP ve MHP tabanları çatıştırılmak istendi
Aydın'da silahlı saldırıya uğrayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, CHP ve MHP tabanlarının çatıştırılmak istendiğini söyledi.

Aydın'da bir restoranda oturduğu sırada silahlı saldırıya uğrayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, çarpıcı açıklamalar yaptı. HaberTürk Gazetesi'nden Kübra Par'a konuşan Tezcan, "Saldırının amacı CHP tabanı ile MHP tabanı arasında çatışma çıkarmak" yorumunda bulundu. 

Hayatı boyunca mermiyi bacağında taşımak zorunda olduğunu berliten Tezcan, röportajta çarpıcı ifadeler kullandı: 

'MERMİ ÖMÜR BOYU BACAĞIMDA KALACAK'

Kübra Par: "Geçmiş olsun, sağlığınız nasıl şu anda?"

Bülen Tezcan: "Çok teşekkürler. Ağrılarım gün geçtikçe azalıyor. Mermi sağ uyluk kemiğimin yanından kasığa yakın bölgeden girdi. "Bir santim daha gitse ölürdünüz" diyor doktor. Orada sinir damar takımı varmış, onu parçalasa kan durmaz, 10 dakikada öldürürmüş. Mermi hayatım boyunca orada kalacakmış. "Alırsak damarı ya da siniri zedeleriz, daha büyük sıkıntı yaşarız" diyorlar. Artık böyle yaşayacağız."

'PLANLAYICISI KARANLIK BİR EL'

Par: "Kim azmettirmiştir?"

Tezcan: "Türkiye'de bu tür siyasi cinayetlerin ve suikastların planlayıcısı karanlık bir el vardır. Türkiye son dönemde provokatif bir çatışma ortamında. Toplumu "milliyetçiler ve bölücüler" diye ikiye ayırmaya çalışıyorlar. Böyle bir tabloda, bana yapılan saldırının amacı bizim tabanımızla MHP tabanı arasında bir çatışma yaratmaktır. Saldırgan ülkücü geçmişi olan birisiymiş. 'Ülkücü' demiyorum.

Yanlış anlaşılmaya fırsat vermemek için özellikle bunu belirtiyorum. Çünkü Aydın'ın ülkücüleri de MHP'lileri de beni severler. Ben de onları severim."

BAHÇELİ BENİ ARADI

"Sayın Devlet Bahçeli de beni aradı "Geçmiş olsun" dedi. Bu adam gibileri, ülkücü geçmişi olan ama ülkücülerin ya da MHP'lilerin de kontrol edemediği, derin devletin, derin çetelerin kullandığı tiplerdir. Yarın aynı karanlık eller solcu görünümlü teröristi alır, bir MHP milletvekilini azmettirirler. Sonra bir başkasını alırlar AKP'li bir milletvekilini öldürürler. Mesele siyasetin mümkün olduğunca kanlı, çatışmalı yürümesidir."

Neden Aydın?

"Aydın, CHP'nin 1. olduğu, milliyetçi duyguların baskın olduğu bir şehir. Bölünme hassasiyetleri açısından önemli bir şehir. Türkiye'nin bugüne kadar çatışması doğusunda yürüyordu. Çatışmayı batıya taşıma planıdır bu. Neye dayanarak böyle düşünüyorsunuz? Saldırgan benim HDP kongresine katılmamı gerekçe göstermiş. Zaten belli ki 'Böyle diyeceksin' diye ifadesini hazırlamış, paketlemiş, eline vermişler. Sonra da "Vatan sağ olsun" edebiyatı oluşturmaya çalışıyorlar.Türkiye'yi milliyetçiler ve bölücüler diye iki ana eksene ayırıp, o eksende olmayanları da öyleymiş gibi gösterip bir gerilim ortamı yaratmaya çalışıyorlar. Belli başlı medya gruplarının yayınlarına bakıyoruz; CHP'nin PKK'ya destek verdiği yönünde açıklamalar var. Bakın, Türkiye'de şu anki tabloda iktidarın dilini konuşmayan, iktidarın getirdiği çerçeveye uymayan kim varsa tehlikeyle karşı karşıya."

İlgili Haberler