Tezkere 2 Ekim’de Meclis’e gelecek

Tezkere 2 Ekim’de Meclis’e gelecek
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Irak ve Suriye’ye ilişkin tezkerelerin MYK Toplantısı’nda ele alındığını belirterek, “2 Ekim’de de tezkereler Meclis’te görüşülecek” dedi.

Kırıkkale’de gazetecilerin sorularını cevaplayan Beşir Atalay, tampon bölge kurulmasına ilişkin, “Dışişleri Bakanlığı BM’ye başvuru yaptı. Tampon bölge konusunda BM Güvenlik Konseyi’nin kararı gerekiyor, çıkmadı. Yoksa biz bu kampların bir kısmını orada kurardık. Oradan bir karar çıkmayınca Türkiye’nin tek başına yapabileceği bir iş değil, bunun riski var” diye konuştu. Tezkere konusunda içerik veya bunlar ayrı ayrı mı tezkere olsun buna karar verilmediğini belirten Atalay şöyle devam etti “2 Ekim’de Meclis, 1 Ekim’de yasama toplantısı yapıyor. 2 Ekim’de tezkereler Meclis’te görüşülecek. Biri 8 Ekim, diğeri 17 Ekim’dir. Kurban Bayramı giriyor araya. ” 

IŞİD’e bakışımız belli
Atalay, “Başbakanımız açıkladı, buraya bakanlar geldi. O görüşmeler sonrası açıklamalar yapıldı. Bizim terörle ilgili tutumumuz çok kesindir. Teröre zerresine biz bugüne kadar hiç olumlu bakmadık, bakmayız, daima terörle mücadele eden bir ülkeyiz. Hiç ayrım yapmayız, hangi kesimden olursa olsun, şu dindenmiş bu dindenmiş hangi akla üretilmişse üretilsin her türlüsüne karşıyız. Türkiye’nin hassasiyetlerinin ne olduğunu benim söylememe gerek yok. Teröre, IŞİD’e bakışımız bellidir” dedi.