Tezkeredeki iki sır!

Tezkeredeki iki sır!
TSK’nın sınır ötesine geçişini içeren ve Türkiye topraklarını yabancı askerlere açan tezkereye, Çankaya ve Suriye sınırında yaşanan şok gelişmeler şekil verdi

Davutoğlu fena panikledi
Demİrtaş’ın, çatışma bölgesi Ayn el-Arap’tan döndükten sonra hem hükümeti hem de devleti tehdit eden ağır sözleri Bakanlar Kurulu’na bomba gibi düştü. El altından gelen bilgiler Davutoğlu’nu panikletti. Bakanlar Kurulu’na ara verilip, Güvenlik Zirvesi yapıldı, sınır hattında provokasyona karşı Diyarbakır Jandarma’sına acil koduyla emir gitti.

Demirtaş’a randevu verdi
8 tabur sınır hattına sevk edilirken, Davutoğlu’nun Demirtaş’a randevu verdiği duyuruldu. Askeri kanat Bakanlar Kurulu’ndan ayrıldıktan sonra tezkereye çözüm sürecinin de katılması Erdoğan’ın onayı ile kararlaştırıldı. Hükümet sözcüsü Arınç da, dün akşam saatlerinde “çözüm süreci” kapsamında HDP’nin istediği iki yeni kurulun müjdesini verdi.

Suriye’ye savaş ilanı!..
Gelelİm ikinci büyük bilinmeyene. Toplantıda askere tezkerenin genel çerçevesi aktarıldı. Oysa tezkerenin gerekçe bölümü bir gün önce Davutoğlu’nun Erdoğan’la olan görüşmesinde şekillenmişti. Tezkere elimize ulaştığında baktık ki Meclis’ten istenen yetkinin altında başka şeyler yatıyor: Erdoğan’ın Esad kini ve Suriye rejimine karşı harekat.

Ahmet Takan yazdı