TFF'den Fenerbahçe-Beşiktaş maçı için flaş açıklama!

TFF'den Fenerbahçe-Beşiktaş maçı için flaş açıklama!
Futbol Federasyonu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun verdiği 'Fenerbahçe-Beşiktaş maçına girememe' cezasını mahkemeye taşıyan sarı lacivertli taraftarlarla ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında bulundukları tribünde 'küfürlü tezahürat' yapılması nedeniyle 'Fenerbahçe-Beşiktaş derbisine girememe' cezası alan dört sarı lacivertli taraftarın İstanbul 6. Tüketici Mahkemesi'nde açtıkları davayı kazanmaları sonrasında yaşanan spekülasyonlara nokta koydu.

TFF'nin resmi sitesinde yer alan açıklamada, söz konusu mahkemenin böyle bir yetkisi olmadığı vurgulandı ve bu taraftarların Fenerbahçe-Beşiktaş maçına alınmayacağı belirtildi.

TFF'nin açıklaması şöyle:

"Kamuoyu gündeminde yer alan Fenerbahçe A.Ş.-Beşiktaş A.Ş. müsabakasına futbolseverlerin girişleriyle ilgili çıkan bazı haberler nedeniyle bir açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 12.02.2016 tarihinde oynanan Fenerbahçe A.Ş. - Kasımpaşa A.Ş. müsabakasıyla ilgili olarak çirkin ve kötü tezahüratta bulunan maraton, okul açık tribünlerine giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar vermiştir.

"O MAHKEMENİN BÖYLE BİR KARAR İÇİN YETKİSİ YOK"

Söz konusu karar uyarınca disiplin yaptırımı uygulanan taraftarların, İstanbul 6. Tüketici Mahkemesine başvurduğu ve Mahkemenin, ilgili elektronik kartlar üzerindeki blokajın tedbiren kaldırılmasına karar verdiği, sonuç olarak bu kişilerin 29.02.2016 tarihindeki Fenerbahçe A.Ş. - Beşiktaş A.Ş. arasındaki müsabakaya giriş yapabilecekleri konusunda bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. 

Ancak İstanbul 6. Tüketici Mahkemesi kararında, açıkça Mahkeme'nin bu kişilerin müsabakaya girişleri ile ilgili karar vermeye yetkisi olmadığı ve bu hususun TFF'nin yetkisinde olduğunu ifade edilmiştir.

"KARAR, SADECE KARTLARIN FİNANSAL ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİDİR"

Alınan karar sadece, elektronik kartların finansal özelliklerinin kullanımı ile ilgilidir.

Halbuki ilgili PFDK kararı uyarınca yapılan blokaj, kartların sadece müsabakaya giriş özelliğini bloke etmektedir. Yani ilgililerin, elektronik kartlarını, finansal işlemlerde kullanmaları ve hatta ekonomik değere sahip müsabakaya giriş haklarını (e-bilet) istedikleri 3. kişilere devretmeleri mümkündür.

Müsabakaya girişin engellenmesi ise Federasyonumuzun disiplin yaptırımı uygulama yetkisi kapsamındadır."