The Economist: Akşener yüzde 20'lerin üzerinde

The Economist: Akşener yüzde 20'lerin üzerinde
24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İngiliz The Economist dergisi, muhalefet adayların Erdoğan karşısında galibiyet kokusu aldığını yazdı. Dergi ayrıca Cumhurbaşkanı adayı Akşener'in oy oranına ilişkin de değerlendirmede bulundu.

İngiliz The Economist dergisi 24 Haziran seçimlerine ilişkin dikkat çeken bir yazıya yer verdi. "Türkiye'de muhalefet Erdoğan karşısında galibiyet kokusu alıyor" başlığı ile yayımlanan yazıda cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, oy oranının son anketlerde yüzde 20'lerin üzerinde göründüğünü aktardı.

Dergi, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce için ise, "Popüler bir delifişek" ifadesini kullandı.

The Economist'te yer alan değerlendirmenin ilgili bölümü şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) adayı olan Muharrem İnce popüler bir delifişek ve muhafazakar seçmenle iletişim kurabilen ender laik politikacılardan biri. 

Emektar milliyetçi ve bir dönem içişleri bakanlığı da yapmış olan Meral Akşener , kendisini ve kurduğu İYİ Parti'yi belirsizlik içinden ulusal seviyeye taşıdı. Bir yıldan az bir süre önce kurulmuş bir parti için saygı uyandırıcı şekilde yüzde 10 barajının oldukça üzerinde bir seçmen kitlesi elde etti. Son anketler Akşener'in kendisini ise cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda, yüzde 20'lerin üzerinde gösteriyor."

İlgili Haberler