THK Başkanı ile 8 personele gözaltı

THK Başkanı ile 8 personele gözaltı
Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 9 kişi, “kurumda bazı usulsüz işlemler yapıldığı” iddiasıyla başlatılan operasyon kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında 11 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Polis, Ümitköy semtindeki evinde bulunan THK Başkanı Osman Yıldırım ile Gökçen Havacılık Genel Müdürü Volkan Yılmazer ve Yıldırım’ın bazı yakınlarıyla kurum çalışanlarının da aralarında bulunduğu 9 kişiyi gözaltına aldı. Olayla ilgili 2 kişinin arandığı bildirildi. Gözaltına alınanlar ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.THK kaynaklarından edinilen bilgilere göre Mali Şube polisleri, Sıhhiye’deki THK Genel Merkezi ile uçuş operasyonunun yapıldığı Etimesgut’ta bulunan Gökçen Havacılık şirketinde de arama yaptı. Bu sırada binanın önünde çok sayıda sivil polis aracı bekletildi.

Yüzünü kapattı
Gözaltına alınan şüphelilerden bir kişi, polis eşliğinde aramanın yapıldığı yere getirildi. Şüphelinin, binaya girerken yüzünü kapattığı görüldü. Yıldırım’ın THK’nın Türkkuşu projesiyle ilgili bilgileri dışarı sızdırdığı iddia ediliyor. Ayrıca Bilişim Şube ekipleri de bilgisayar ve hard disklere el koyarak inceleme başlattı. Emekli Hava Pilot Tümgeneral Osman Yıldırım aynı zamanda Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak da görev yapıyor.