THY kabin ekibi Kanada'ya iltica etti

THY kabin ekibi Kanada'ya iltica etti
THY'de Kanadaya uçam uçağın kabin personellerinin Türkiye'ye geri dönmeyerek iltica etmeye başladığı öne sürüldü. İddiaya göre; kabin personelleri Kanada’ya iltica başvurusunda bulundu. ekipler arasında bu yöntemi kullananların sayısının gün geçtikçe arttığı belirtiliyor.

THY''de Kanada seferini yapan kabin personellerinin bazılarının Türkiye''ye geri dönmeyerek iltica etmeye başladığı iddia edildi. Görevli olarak Kanada’ya uçuş yapan birden fazla kabin memurunun iltica için yasal prosedürleri başlattığı düşünülüyor

Airport Haber yazarı Murat Herdem''in kişisel bloğunda yer verdiği iddiaya göre Türk Hava Yolları (THY) ekibinin Kanada’ya iltica etti.

Herdem yaşanılan bu olayı şu şekilde anlattı:

“Sizlere çok özel ve çok konuşulacak bir haber vermek istiyorum. Yakın geçmişte gri pasaport çıkararak mehter takımı ile Avrupa''ya kaçanların benzeri bugünlerde Türk Hava Yolları''nda yaşanıyor.

Farklı kaynaklardan edindiğim bilgiye göre, görevli olarak Kanada'' ya uçuş yapan birden fazla kabin memuru, bu ülkeye iltica etmek için başvuruda bulundu.
Kimlik ve pasaportlarını konakladıkları otelde bırakan kabin memurlarının iltica etmek için yasal prosedürleri başlattığı iddia edildi.

Kaç kişinin bu yolu kullanarak Kanada''ya iltica başvurusunda bulunduğu ise belli değil. Ancak ekipler arasında çok konuşulan bu yöntemi kullananların sayısının gün geçtikçe arttığı belirtiliyor.

Pandemi ile birlikte özellikle ABD''yi tercih eden çok sayıda kabin memuru da, ücretsiz izin hakkını kullanarak bu ülkede geçici olarak çalışmaya başlamıştı. Kur farkı dolayısıyla son derece iyi kazanç elde eden ekiplerin en çok tercih ettikleri meslek ise uber şoförlüğü...”

İlgili Haberler