Tifo mu, FETÖ mü?

Günahım kadar sevmediğim Fetö'ye neredeyse acımaya başlayacağım. Bir Fetö modasıdır gidiyor. Araba bozulsa "Fetö yaptı". Çocuk uyumasa "Fetö korkuttu". Oğlu Ahmet'e göre, Turgut Özal'ı da "Fetö zehirlemiş". Mesela Soma maden kazasının sorumlusu da "Fetö". Ve hatta bugünlerde havaların aşırı ısınmasının sebebi de "Fetö"ymüş. Televizyonlarda, Fetö'yü analiz eden, eski Fetö'cüler. Onları takviye için, Fetö'nün kandırarak ellerini öptürdüğünü anlatan, iktidar partisinden eski siyasetçiler. Millet, askeri, sivili, bir bulaşıcı Fetö salgın hastalığı geçiriyor, aynı suçiçeği veya kızamık gibi. Cukkaları onlar değil, Fetö'cüler götürmüş. 
Sonunda, Fetö'cülerin geri zekâlı darbesi yardım etti son duruma. İktidar ve siyasiler, sorunu nasıl çözeceklerini buldu. İktidar ve muhalefet yüzünden iki yakası bir araya gelmeyen fukaranın, iki yakası, Yenikapı'da sucuk-ekmek ile bir araya geldi. Barış ve kardeşlik nutukları atıldı. Süper yandaş haline gelen holdingin haber kanalı, darbe sırasında liderle telefon canlı yayını yaparak 5-0 öne geçti. Böylece, ülkemiz, sorunlardan aklanıp, pürü-pak oldu. Toplantının adı "Birlik ve Beraberlik". Beraberlik tamam da, nasıl bir birliktelikse? Merak ettim, paralar birlik ve beraberlikle mi cukkalandı. Birlik ve beraberlikte, silah arkadaşı olması gereken asker, birbirine, polis askere, asker polise düşman. 
Ama toplantının konusu demokrasi. Yıllardır ihlal edilen demokrasi üzerine nutuklar. Demokrasiyi göz ardı edenler, bu konuda Fransız. Sonra kalk, her zaman olduğu gibi Batılı ülkelere, ABD'ye ve yabancılara sinirlen. Bizi anlamadılar, yardım etmediler, Fetö'yü vermediler de. Eğer Fetö, onların adamıysa niye versinler ki, değilse bizi memnun etmek için neden bunu yapsınlar? Oysa onlar, yani yabancılar Türkiye'nin durumunu içeridekilerden daha iyi biliyor. Neden, iki tarikat arasındaki kavgada taraf olsunlar ki? 
***
Adı demokrasi olan mitingin de, demokrasiyi katledenleri kurtarma operasyonu olduğunu biliyorlar. Bayrağı unutanların, aniden bayrak aşkının kabarması, Milliyetçiliği eleştirenlerin, birden tek millet söylemlerine başlaması Batı kayıtlarında hâlâ var. Onlar iki tarikat kavgasının, bu kadar dünya istikrarına zarar vereceğini tahmin edemediler. Asker içinde vatansever komutanlar, düzmece belge ve delillerle hapsedilirken, bu işin savcısı olduğunu açıklayanlar, "mağduru" oynayıp, başkomutanlığını ilan etti. 
Yenikapı'da, iktidar muhalefet, el ele tutuşup, halka umut dağıttı. AKP'nin, çöküş politikalarını yavaşlattı, omuz verdi, destek çıktı. Komşularla bozulan ilişkilerin yeniden tesis edileceği, ekonomide yoksullara ve emekli ve memurlara sadaka gibi verilen maaşların artırılacağı umudu dağıtıldı. Kısaca 14 yıldır, içeride, dışarıda herkes tarafından aldatılan iktidar, gözyaşları içinde, yaptığı tüm hatalardan pirüpak çıkıp, muhalefetle el ele tutuşarak, yeniden ülkeyi inşa edeceğini açıkladı. 
***
    İnandınız mı? Hayır. Gördüğüm kadarı ile Devlet dairelerinden kaldırılan T.C.'ler asılmayacak, yangın yerine çevrilen eğitim sistemindeki karmaşa devam edecek, Fetö imamları yerine AKP imamları gelecek.  
    Özetle muhalefet, AKP iktidarını akladı, pakladı. Sonuç olarak AKP iktidarı ABD ile papaz olmayı göze alabilir mi? ABD'yi, Rusya ile Ankara'nın oynadığı oyun korkutur mu? Sanmam. ABD aşiret yönetimi olmadığı için, yasalarına göre şu andaki durumda, Fetö liderini teslim etmez. Fetö ile en fazla ABD'deki Türkler mücadele ediyor. Bakmayın AKP'nin gösterişli feryadına. AKP, içindeki Fetö'cü imamları bile temizlemedi. Benim ta Washington'dan tanıdığım ve şu anda bir üniversitede rektör yardımcısı olan imamlar halen yerinde duruyor.  

Gelecek yazı Rusya görüşmelerinin iç yüzü üzerine

Yazarın Diğer Yazıları