Dolar yükseldikçe ihracatın artacağını bilen TİM başkanı "Dolar neden yükseldi anlamış değilim"

Dolar yükseldikçe ihracatın artacağını bilen TİM başkanı "Dolar neden yükseldi anlamış değilim"
TİM Başkanı İsmail Gülle, Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararını değerlendirdi. Gülle, faiz indiriminin ardından doların yükselişini "Bir puanlık faiz indirimi karşısında Türk Lirası’nın bu kadar değer kaybetmesini de anlamakta zorluk yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM), Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) ihracat özendirilmesi amacıyla düzenlediği “KOBİ İhracat Seferliği Eğitim Programı”, Eskişehir’de gerçekleştirildi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle, Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararını değerlendirdi.

İsmail Gülle, “Faizin üretim ve ihracat için nasıl bir yük olduğu malum. Zor koşullar ve pandemi döneminde dünyadaki ülkeler içerisinde ihracatını en çok artıran ülkeler içerisindeyiz. İhracatımız ülkemizin büyümesinden önemli bir etken. Bir puanlık faiz indirimi karşısında Türk Lirası’nın bu kadar değer kaybetmesini de anlamakta zorluk yaşıyoruz. İhracatımızın ithalatı karşılama oranı yüzde 93’ler seviyesinde. İhracatımızda birkaç ay sonra belki dengeye daha sonrasında da artıya geçeceğimiz bir potansiyeli görüyoruz. İhracat hiçbir dönemde bu kadar önemli ve anlamlı olmamıştı. Cumhuriyetin kurulduğunda ihracatımız 100 milyon dolardı. Önümüzdeki yıl hedefimiz 250 milyar dolar olacak. Bu kadar çalışma ve gayret bir puanlık faizin karşısında bu kadar etkilenmemelidir” yorumunu yaptı.

İlgili Haberler