Timur Soykan tarikatların sır perdesini araladı. Yargıdaki imtiyazlarını açıkladı

Timur Soykan tarikatların sır perdesini araladı. Yargıdaki imtiyazlarını açıkladı
Birgün gazetesi yazarı Timur Soykan, Odatv Haber Müdürü Fethi Yılmaz’ın Katli Vacip kitabını köşesine taşıdı.

Soykan, "Fethi Yılmaz, tarikatlardaki sırlarla dolu 7 cinayet olayını çok titiz bir inceleme ile kaleme almış. Bu cinayetler tarikatların üzerindeki koruma zırhının çok eskilere dayandığını ortaya koyuyor" diye belirtti.

“Katli Vacip kitabında Fethi Yılmaz, 15 yıl önce Batman’da Zilan Şeyhi Süleyman Bağdu’nun öldürülmesini de inceliyor.” diyen Timur Soykan, aynı olaya 3 farklı hakimin 3 farklı karar vermesine dikkat çekti.

Yazının ilgili bölümü şu şekilde:

"Şeyhin akrabası olan Doktor Yavuz Tüzün, 2006 yılında ölen anneannesini Şeyh Halid Türbesi’nin yanındaki aile mezarlığına gömmek istemişti. Şeyh buna izin vermedi ve cenazede Yavuz Tüzün darp edildi. 25 gün sonra Şeyh Bağdu’nun aracına pusu kuruldu ve çapraz ateşte şeyh ile birlikte müridi Abdullatif Engin öldü. 5 dakika süren çatışmanın davası yıllardır sürüyor.

Yavuz Tüzün saldırıdan sonra kaçtı, ancak iki akrabası tutuklandı. Bu iki kişi 10 yıl süren dava sonucu çeşitli cezalara çarptırıldı. Yurtdışına kaçan Yavuz Tüzün ise mahkemenin verdiği güvence ile 2019 yılında Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gelerek duruşmaya katıldı. Savcı, Yavuz Tüzün hakkında ‘kesin delil’ olmadığını belirterek beraat etmesini istedi.

Mahkemenin üç hâkimi de Yavuz Tüzün hakkında farklı karar verdi. Bir hâkim tutuklanması yönünde karar verirken diğer üye hâkim adli kontrol ile serbest bırakılması gerektiğini savundu. Mahkeme Başkanı ise Yavuz Tüzün’ün beraat etmesi yönünde karar verdi. Ve mahkeme Yavuz Tüzün’ü oy çokluğuyla tahliye etti. 12 yıl firari olan sanık böylece özgür bırakıldı.

Tarikatların kalın sır perdelerinin arkasındakilerin çok küçük bir kısmını öğrenebiliyoruz. Kim bilir kimsenin duymadığı neler yaşandı ve yaşanıyor. Bir gün tarikatların yargıda imtiyazının olmadığı günlerde etkili soruşturmalarla öğreneceğimiz çok fazla gerçek var."

İlgili Haberler