Tıp fakültesinde aile boyu kadrolaşma!

Tıp fakültesinde aile boyu kadrolaşma!
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde anabilim dalı başkanı olan ve bir dönem AKP’de MKYK üyeliği yapan Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz’ın 2 oğlunu, kızını, damadını ve 2 gelinini fakültedeki akademik kadrolara aldığı iddia edildi.

Bir dönem AKP’de MKYK üyeliği yapan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz’ın çocukların gelinlerini ve damadını fakültedeki akademik kadrolara aldığı öğrenildi. Yılmaz, söz konusu iddiaları yanıtsız bırakırken, üniversite yetkilileri ise Yılmaz’ın gelinlerinin akademik kadroda olduklarını doğruladı.

Yılmaz’ın oğlu Zülfikar Yılmaz, kızı Fatma Yılmaz ve damadı Emre Aydın’ın Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nın akademik kadrosunda, oğlu Kamil Yılmaz’ın ise çocuk sağlığı ve hastalıkları Ana bilim Dalında öğretim üyesi olduğu biliniyordu. Yılmaz’ın gelini Süreyya Yılmaz’ın Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümünde, bir diğer gelini Deniz Yılmaz’ın ise aynı üniversitede tıbbi patoloji ana Bilim dalında görev yaptığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesinden Seyhan Avşar'ın haberine göre telefonla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana bilim dalının defalarca kez aranmasına rağmen Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz’a ulaşılamadı. Üniversiteden ulaşılan bir yetkili ise Mehmet Emin Yılmaz’ın gelinlerinin akademik kadro içerisinde yer aldığını doğruladı.