Tırnaklardaki bu işaretler kalp krizi belirtisi olabilir!

Tırnaklardaki bu işaretler kalp krizi belirtisi olabilir!
Tırnaklardaki işaretlerin değişmesi kalp krizinin belirtisi olabilir. Detaylar haberimizde…

Bazı durumlarda vücudumuz bizlere sağlık durumumuz hakkında bilgiler gönderir. Yani herhangi bir rahatsızlıktan önce, alarm zili olarak hareket etmesi gereken küçük değişiklikler meydana gelir. Ancak, günlük koşuşturmada genellikle göz ardı edilirler. Geriye dönüp bakıldığında, herkesin görebileceği şekilde net ve açık hale gelirler. Bunun yerine sağlığımızı korumaya yönelik uygun davranışları hayata geçirmek için ortaya çıktıklarında onları yorumlamayı öğrenmek bizim için faydalı olacaktır.

Elimize baktığımız zaman bazı hastalıklara dair önemli ipuçları görebiliriz. Aslında tırnaklardaki bu işaretler bazı kalp damar hastalıklarının göstergesi olabilir. Belirli kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, aşırı kırılganlık ve renk değişikliği bazı beslenme eksikliklerini gösterebiliyor. Bununla birlikte, vitaminler ve mineraller kalbin düzgün çalışması için gerekli en önemli unsurlardan birisidir.

VİTAMİN VE MİNERAL EKSİKLİKLERİ

Özellikle dikkat edilmesi gereken işaretler, tırnağın parmağa tutunma açısının değişmesi ve hem ellerde hem de ayaklarda genişlemesidir. Bütün bunlar, kalp problemlerinde vücuda oksijen getiren kan dolaşımının, akışı engelleyen veya tamamen durduran engeller bulmasına yansıyacaktır.

Tırnaklar kalp kasından uzak konumlarından dolayı oksijenli kan eksikliğinden etkilenir ve bu nedenle ilk dikkat edilmesi gereken alarm zilleri arasında yer alabilir.

Tırnaklardaki bu işaretler kalp krizi belirtisi olabilir ve yeni bir çalışma bunu ortaya çıkarmaktadır.

Kalp krizinin tipik belirtileri çoktur. En yaygın olanları arasında baskıcı göğüs ağrısı, mide bulantısı hissi, baş dönmesi veya ani soğuk ter gibi durumlar vardır.

KALP KRİZİ RİSKİNİ BELİRTEN UYARILAR

Kalp krizinin zamana bağlı bir hastalık olduğunu hatırlayın. Bu nedenle, kalp krizinin neden olabileceği hasarı sınırlamak için her zaman hızlı hareket şarttır. Buna göre sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivitenin yanı sıra vücudun bize gönderdiği sinyallere de oldukça dikkat etmekte fayda var. Buna bağlı öyle durumlarda okumayı ve uygun şekilde yorumlamayı öğrenmek fark yaratabilir.

Kalp krizi risklerine karşı olarak tırnakların kıvamında belirleyici ve ani değişiklikler fark ederseniz, nedenleri ve muhtemelen en uygun tedavileri uygun şekilde değerlendirebilecek bir uzmana başvurmanız sizin için iyi olacaktır.

İlgili Haberler