TMMOB’a polisten biber gazlı müdahale

TMMOB’a polisten  biber gazlı müdahale
TMMOB Kanunu ve İmar Kanunu’nu protesto etmek amacıyla Ankara’da bir araya gelen ve Çevre Bakanlığı’na yürümek isteyen gruba polis izin vermedi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri dün Ankara Güvenpark’ta toplanarak TMMOB Kanunu ve İmar Kanunu’nu protesto etmek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yürümek istedi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen birlik üyelerine polis yürüyüş yapamayacaklarını iletti. Uyarılara rağmen yürüyüşe geçmek isteyen gruba polis biber gazıyla müdahale etti. TMMOB Makina Mühendisleri Odası, TMMOB üyelerine yaya yolunu kapattıkları gerekçesiyle polis tarafından yapılan biber gazlı müdahaleyi kınadı. TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: “Türkiye’nin dört bir tarafından Ankara’ya gelen TMMOB ve bağlı odaların yönetim, onur, denetleme kurulları üyeleri ve dostlarımız bugün 12.30’dan itibaren Güvenpark’ta toplanmaya başladı. TMMOB’nin basın açıklaması yapmasına izin vermek istemeyen polis kitleye gaz sıkarak ve coplarla saldırdı.” Makina Mühendisleri Odası’nın açıklaması şöyle devam etti:
Bu tutumu kınıyoruz
“TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, TMMOB’un üyelerinden, halkından ve bilimsel çalışmalarından aldığı güçle, ülkenin sömürülmesine, derelerin, ormanların, parkların yağmalanmasına ve AKP diktatörlüğüne karşı, kamusal alanları korumaya, halkın çıkarlarını savunmaya ve bu doğrultuda mücadele etmeye, direnmeye devam edeceğini belirtti. ‘Bu yasa çıkarsa ormanlar, dereler, kıyılar, kentler kaybeder. TMMOB’un tarihi mücadelelerle doludur, AKP’nin torbasına girmeyecektir’ diyen Soğancı, AKP’nin TMMOB’a bu rant talanına karşı çıktığı için saldırdığını ifade etti. TMMOB Makina Mühendisleri Odası olarak polisin bu saldırgan ve antidemokratik tutumunu kınıyoruz.”