Tokat’ta doktorlar, sağlık çalışanları ve eczacılar eylem yaptı

Tokat’ta doktorlar, sağlık çalışanları ve eczacılar eylem yaptı
Konya'da görev yaptığı hastanede saldırıya uğrayan Kardiyoloji Uzman Doktor Ekrem Karakaya silahlı saldırgan tarafından katledilmesinin ardından Tokat’ta Doktorlar, Sağlık çalışanları ve Eczacılar Eylem yaparak Sağlık il Müdürlüğü önüne siyah çelenk koydular.

YENİÇAĞ/ TOKAT- Kenan KAYHAN

Tokat’ta görev yapan Doktor, Sağlık çalışanları ve Eczacıların katıldığı eylemde Tokat Tabip Odası Başkanı Fatih Sercan Dere açıklamada bulundu.

Tokat Tabip Odası Başkanı Fatih Sercan Dere açıklamada “Hekimlik gibi görevi insanların hayatını kurtarmak olan kutsal bir mesleğin halkın gözünde değerinin düşürülmesinden , güvensiz çalışma ortamlarında hizmet vermekten , elini kolunu sallayarak hastanelere, asmlere giren canilerin SİLAHLARINI hekime doğrultarak şehit etmesine KAHROLUYORUZ!” dedi.

Dede açıklamasının devamında “Meslektaşımız Kardiyolog Uzm. Dr. Ekrem KARAKAYA’nın Konya Şehir Hastanesinde, devletimizin bir kurumunda görevi başında iken şehit edilmesini protesto etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. 
Bu verdiğimiz kaçıncı şehidimiz, bu görevi başında şiddet gören kaçıncı meslektaşımız bizler artık bilmekten, duymaktan , görmekten yorulduk, bıktık ! Hekimlik gibi görevi insanların hayatını kurtarmak olan kutsal bir mesleğin halkın gözünde değerinin düşürülmesinden , güvensiz çalışma ortamlarında hizmet vermekten , elini kolunu sallayarak hastanelere, asmlere giren canilerin SİLAHLARINI hekime doğrultarak şehit etmesine KAHROLUYORUZ! Yeter artık ! Ekrem hocamızın 7 ve 8 yaşlarında iki kız çocuğu vardı , bir aile babasıydı ancak maalesef yetersiz güvenlik önlemleri yüzünden bir devlet kurumunda , devletin hastanesinde canice , alçakca şehit edildi . Sağlıkta yaşadığımız bu şiddete, yitip giden canlara, Ekrem Hocamız gibi meslektaşlarımızı aramızdan alan sağlıksız çalışma ortamlarına YETER ARTIK DİYORUZ ! Koca koca hastaneler yapmak değil, hastaneleri hastane yapan HEKİMLERİNİ korumaktır.

Devletimizin, Kurumlarımızın görevi ! Bu görevi yerine getiremeyenleri doktorunun, hekiminin canını koruyamayanları İSTİFAYA DAVET ediyoruz. Ekrem hocamız gibi nice bu halka hizmet vermiş meslektaşlarımızı canilere teslim etmeyelim! Hastanelerimizde, Aile Sağlığı Merkezlerimizde, Kurumlarımızda can güvenliğimiz tehdit altında olmadan mesleğimizi icra etmek istiyoruz! . Bugün 10 kurşunla bir meslektaşımız hayatını kaybetti KEDERLİYİZ, KIRGINIZ lakin SUSMAYACAĞIZ , SUSMAYACAĞIZ ki meslektaşımız gibi nice vatan evladı meslektaşlarımızı kaybetmeyelim. Meslektaşımız Ekrem KARAKAYA’nın kederli ailesine ve sağlıkta şiddet nedeniyle kaybettiğimiz bütün meslektaşlarımıza Tokat Hekim Platformu olarak Allah’tan rahmet diliyoruz. Tüm Meslektaşlarımızın başı sağ olsun, başımız sağolsun” dedi.

İlgili Haberler