TOKİ, şehit ailesinin peşini bırakmıyor!

TOKİ, şehit ailesinin peşini bırakmıyor!
Hatice Batırır: Tahsis belgesine rağmenya 20 bin lira öde ya boşalt dediler

Şehit eşine hibe edilen evin parasını ödetiyorlar

Eşİ Bilal Batırır’ı 1996’da şehit veren Hatice Batırır’a, “2001’de Bursa’da hayırseverlerin parasıyla bakan onaylı 65 m2’lik bir ev hibe edildi. 15 yıl sonra TOKİ eve sahip çıkıp, ‘Ya 20 bin lira öde ya evi boşalt’ dedi. Devletin bu paraya ihtiyacı varsa çekinmeden veririm” dedi. 

Şehit eşi Hatice Batırır’a 1966’da Bursa’da bir ev hibe edildi. 15 yıl sonra TOKİ, 20 bin lira istedi, Batırır ilk taksit olan 3 bin lirayı zar zor ödedi.

Mardin’in Dargeçit ilçesinde 1966 yılında şehit edilen Uzman Çavuş Bilal Batırır’ın eşi Hatice Batırır, kendisine Bursa’nın Nilüfer ilçesinde hibe edilen 65 metrekare evin parasını 15 yıl sonra ödemeye başladı. Cihan’ın haberine göre Batırır, TOKİ’nin dönemin Devlet Bakanı Prof. Dr. Abdulhaluk Mehmet Çay’ın elinden törenle aldığı tahsis belgesini yok saydığını, 20 bin lira ödemesi için gönderilen ihtardan dolayı ilk etapta 3 bin lira ödediğini söyledi. Bu durumu gazi ve şehit yakınlarına yapılmış büyük hakaret olarak gördüğünü belirten gözü yaşlı eş, “Bağış olarak verilen evin parasını ödeyeceğim. Devletimizin buna ihtiyacı varsa ben maaşımı da veririm” dedi. Henüz 23 yaşındayken biri 2.5 diğeri 4 aylık iki çocuğuyla dul kalan Hatice Batırır, 19 yıldır çocuklarını çalışarak kendisi büyüttü.

 

Bu hakaret gibi oldu

Batırır şunları söyledi: “Hayırsever iş adamlarının bağışladığı evin TOKİ ile alakası yoktu. Ancak TOKİ eve sahip çıktı. Biz kimseden zorla ev istemedik. Bağış yaptılar. Bu, gazilerimize ve şehit ailelerimize hakaret gibi oldu. Çok zorumuza gitti. Bana gönderilen yazıda ‘20 bin lira vereceksiniz, eğer bu parayı vermezseniz evi boşaltmanız gerekecek, siz bilirsiniz’ demişler. Bunları hak etmediğimizi düşünüyorum. 20 bin lira ya da 50 bin lira ödenemeyecek bir para değil ancak hakaret gibi oluyor, haksızlık oluyor, zorumuza gidiyor.” Hatice Batırır, Dargeçit İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli olan eşi Uzman Çavuş Bilal Batırır’ı 8 Mart 1996 tarihinde evden ayrıldıktan sonra bir daha görmemiş. Ertesi gün eve gelen askerler, Bilal Batırır’ın teçhizatının ranzasının başında olduğunu ancak kendisinin bölükte olmadığını haber vermiş. Batırır, eşinin daha sonra yakılarak öldürüldüğünü öğrenmiş.

 

Maaşımı da veririm

Hatice Batırır, küçük oğlu Serhat’ın kendilerine tahsis edilen evin devlet tarafından parasının istenmesine çok üzüldüğünü söyledi. Batırır sözlerini şöyle sürdürdü: “Serhat, ‘babamın canı 65 metrekare ev bile etmedi’ diyor. Elimde evin bağışlandığını dair tahsis belgesi var. Bana bu belge nedeniyle tapu masrafı hariç para alınmayacağını söylediler. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin ihtiyacı varsa o eve, ben maaşımı da veririm mesele değil, evi de veririm. Biz kimseden zorla ev istemedik. Yetkililere tahsis belgesini gösterdim. ‘Bu bizim için geçerli değil. Sizin sözleşmeniz yok’ dediler. Evi Devlet Bakanı Prof. Dr. Abdulhaluk Mehmet Çay tahsis ediyor ve törenle veriyor. Elimdeki belgede, ‘Cennet vatanımızın kahraman gazi ve şehit ailelerine destek amacıyla Bursa’da inşa edilen konutlardan 15 nolu daire tarafınıza isabet etmiştir” deniliyor.