Kardeşinin iskeletini çöpe attı: Tutuklanınca herkesi şok eden o açıklamayı yaptı

Kardeşinin iskeletini çöpe attı: Tutuklanınca herkesi şok eden o açıklamayı yaptı
Tokyo'da bir adam evindeki iskeleti çöpe attı. Çöp toplayıcıları çöpü karıştırırken denk geldikleri iskeleti polis ekiplerine bildirdi. İskelet üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda ilginç bir sonuca ulaşıldı. İddialara göre iskelet, gerçek bir insana sahipti.

VICE World News’ün haberine göre Tokya’da yaşayan 68 yaşındaki Shoichi Murai isimli bir kişi, kardeşinin odasındaki "iskeleti" çöp kutusuna attı. Olay, çöp toplayıcılarının bu iskeleti bulması ve yetkililere haber vermesiyle derinleşti. Bu iskeletin gerçek bir insan iskeleti olduğu ortaya çıktı.

Sonrasında Murai’yi soruşturmaya alan yetkililer 68 yaşındaki adamdan herkesin şok eden şu yanıtı aldılar:

Erkek kardeşimi 2017 yılından bugüne kadar görmedim. Evi satılığa çıkarmak üzere temizliğe giriştiğimde kardeşimin odasında bulduğum model iskeleti ihtiyacım olmadığı için çöpe attım.

Murai, erkek kardeşiyle Mart 2017’den bu yana konuşmadığını iddia ederken, komşuları kardeşlerin aynı evde yaşadığını söyledi. Murai, evin zemin katında, 67 yaşındaki kardeşi Hideo ise 2’inci katta yaşıyordu.

ATTIĞI KARDEŞİNİN İSKELETİYMİŞ

Otopsi raporu ise kan dondurdu. Otopsiye göre Murai’nin kardeşi birkaç ay önce evinde ölmüşken kardeşi onu defnetmek yerine odasında muhafaza etmeye devam etmiştir. Murai’nin attığı iskelet de aslında kardeşinin iskeletiydi.

Bir insan cesedi sadece birkaç ay içinde yerini tamamen iskelete bırakabilir mi? Araştırmalara göre bu durum mümkün. Raporda, bir insan vücudunun iskelete dönüşme sürecini belirleyen faktörler arasında sıcaklığın, nemin, güneş radyasyonunun, rüzgârın ve mevcut alandaki böceklerin olduğu ifade edilirken, bu nedenle bu sürecin çevresel faktörlere bağlı olduğu söylendi.

Konu şu an soruşturma aşamasında. Polis, Murai’nin erkek kardeşinin ölüm nedenini araştırmaya devam ederken, kardeşinin cesedini terk etmekten suçlu bulunursa ülke yasaları gereği 3 yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

İlgili Haberler