Tomb Raider'ın yeni filmini bekleyenlere kötü haber: Haklar ihlal edildi

Tomb Raider'ın yeni filmini bekleyenlere kötü haber: Haklar ihlal edildi
Tomb Raider’ın film hakları el değiştiriyor. Amazon’un sahibi Metro-Goldwyn-Mayer’in Tomb Raider isim haklarını yenilemeyeceği ortaya çıktı.

Amazon’un sahibi olduğu Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), 2018’de çıkış yapan Tomb Raider filminin devamını çekmeyi uzun süre boyunca ertelemişti. Tomb Raider 2 filminin 2021 yılında çekilmesi planlanıyordu. Fakat pandemi sebebiyle yapılan bütün planlar iptal edilmişti.

2020 yılında Tomb Raider’ın devam filmi hakkında konuşan yönetmen Ben Wheaton, Covid-19 sebebiyle yeni bir adım atamadıklarını açıkladı. Karantinanın bitmiş olmasına rağmen filmin planlarında yine aksamalar yaşandı.

Tüm bu karmaşanın ardından MGM’nin Tomb Raider’ın isim haklarını yenilemeyeceği ve doğal olarak yeni film çekmeyeceği ifade edildi. Birkaç stüdyonun Tomb Raider haklarını satın almak için ihale yarışına girdiği ortaya çıktı.

Tomb Raider filmi için isim haklarının farklı bir stüdyoya geçmesi, film için yeni bir döneme girileceği anlamına gelmiş oldu. 2018’de çıkış yapan filmde Lara Croft’u Alicia Vikander canlandırmıştı. Ancak filmin yoğun eleştiriler alması sebebiyle, Alicia Vikander’i yeni filmde oynama olasılığının küçük olduğundan bahsedildi.

Netflix uzun süredir bir Tomb Raider animasyon uyarlaması üzerinde çalışıyor. Fakat Angelina Jolie’nin de oynadığı Tomb Raider yapımları dahil olmak üzere hiçbir filmin hayranları mutlu etmeyi başaramadığı ortaya çıktı.

İlgili Haberler