Topbaş 15 Temmuz'da ABD'den neden dönmedi?

Topbaş 15 Temmuz'da ABD'den neden dönmedi?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TBMM FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun, “15 Temmuz’da ABD’den Türkiye’ye neden dönmediği” sorusuna yanıt verdi.

FETÖ’ye gelir sağlamadığını belirten Topbaş, aksine FETÖ’nün 2007’den itibaren aleyhinde kampanya yaptığını savundu. Topbaş, ABD’de olmasına rağmen belediye birimlerine telefonla darbeye direnme talimatı verdiğini kaydetti.Komisyonun yazılı sorularını yanıtlayan Topbaş şunları kaydetti:

DÖNÜŞÜM 20 TEMMUZ’DU

"(Dönüşü 15 Temmuz olduğu halde ABD’den dönmedi iddiası) 13 Temmuz 2016 tarihinde ECOSOC Başkanlığı ve BM Ekonomik ve Sosyal İşler Dairesi UNDESA adına BM Genel Merkezi’nde yapılacak toplantıya ana konuşmacı olarak katılmak üzere davet edildim. Bu toplantı ve sonrasında foruma katılan iştirakçilerle ikili görüşme ve toplantılara katılmak için 12.02.2016 ile 20.07.2016 tarihleri arasında görevli olarak yurt dışında bulunacağımı İstanbul Valiliği’ne resmi yazı ile bildirdim. Komisyonda dile getirilen ‘dönüş tarihinin 15 Temmuz 2016 Cuma gününden önce olduğu ancak bu tarihde dönmediğim iddiası’ gerçeği yansıtmamaktadır.

İlgili Haberler