Topbaş'ın yerine kim geçecek?

Topbaş'ın yerine kim geçecek?
Kadir Topbaş'ın canlı yayında istifa ettiğini açıklamasının ardından yerine kimin geçeceği tartışma konusu oldu. Peki, Topbaş'ın yerine kim geçecek?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş dün akşam yaptığı basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı. Topbaş istifasında "Türkiye’deki tüm belediye başkanlarının abisi oldum. Bu şehir beni Dünya Belediyeler Birliği Başkanı yaptı. İnsanlar çok şeyi affeder, adam yerine konmamayı affetmez. İstanbullulara tekrar tekrar teşekkür ediyorum" ifadelerini kullanırken, yerine geçecek isim şimdiden tartışma konusu oldu.

5216 Sayılı Belediye Kanunu’na göre 10 gün içinde valinin çağrısıyla toplanacak meclis üyeleri arasından, her parti kendi başkan adayını belirleyecek. Oylamayla yeni başkan seçilecek.  

AKP'DEN GÜMÜŞDAĞ YORUMU

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre, AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Topbaş'ın istifasının ardından açıklamalarda bulundu. Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Belediye Meclis Üyesi ve Medipol Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın isminin geçmesine ilişkinse, "Meclis üyelerimizin her birinin büyükşehir belediye başkanlığı yapacak donanımda olduğuna inanıyoruz. Ancak kimin olacağıyla ilgili bugün bir şey söylememiz mümkün değil. İstanbul'un 39 ilçesindeki meclis üyelerimiz ya da 25 belediye başkanımızdan hangisi uygun görülüyorsa parti kademesi onu değerlendirecek." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler