Topbaş'tan Şemsi Paşa Camii açıklaması

Topbaş'tan Şemsi Paşa Camii açıklaması
Üsküdar'daki Şemsi Paşa Camii önündeki çalışmayla ilgili konuşan İBB Başkanı Topbaş, çalışmalar nedeniyle camide oluştuğu iddia edilen çatlakların önceden de olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şemsi Paşa Camii önündeki çalışmayla ilgili, cami içinde değil bahçe duvarlarında çatlaklar olduğunu belirterek, "Bahçe duvarlarında daha önce var olan çatlaklar var. Onların hepsi fotoğraflarla, belgelerle, raporlarla tespitli" dedi.

Gazetecilerin Şemsi Paşa Camisindeki çatlaklarla ilgili sorusu üzerine Topbaş, sahillerin daha fazla yaşanabilir olması için proje hazırladıklarını, bu proje kapsamında Üsküdar sahilinden Harem'e doğru sahil boyunca yürüme bandını genişletmek ve orada yaşanan yoğunluğu azaltmak için çalışma yapıldığını anlattı.

Çalışmanın, koruma kurulundan da onay alıp proje haline getirildiğini dile getiren Topbaş, şöyle devam etti:

"Şemsi Paşa Camisinin içerisinde bir çatlak filan yok. Bahçe duvarlarında daha önce var olan çatlaklar var. Onların hepsi fotoğraflarla, belgelerle, raporlarla tespitli ve bu kazık çakmayla etkilenme değil. Cami önünde kazıklar kısmen çakıldı fakat dolgu ve ilave yapılmadan bu kazıklar kesilecek. Orada 3,5 metrelik bir yaya bandı, yürüyüş imkanı olacak, daralacak ama diğer taraftaki çalışma, uygulama devam edecek. Önemli eserlere dikkat etmemiz, hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Mesai arkadaşlarıma bu konuda daha hassas davranmalarını özellikle ifade ettim."

650
"Bu öngörülememiş bir hasar mıydı?" sorusu üzerine Başkan Topbaş, Proje Daire Başkanlığının bir çalışma yaptığını, bu çalışmanın Tabiat Varlıkları Koruma Kurulundan onay aldığını ve ardından uygulamaya geçildiğini ifade etti.

Kadir Topbaş, sözlerini, "Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bize bu uyarıyı yaptılar, hatırlattılar. Hemen müdahale ettik ve bir düzenlemeyle orayı pas geçecek, oraya dokunulmayacak fazla. Diğer taraflarda uygulama olacak. O bölgedeki uygulama yapılmayacak" diye tamamladı.