Toplantıda yakalandılar

Toplantıda yakalandılar
FETÖ Kayseri İl İmamı olduğu iddia edilen Habip B., Elazığ İmamı Mehmet D. ve Adıyaman üniversite sorumlusu Serdar S., polisin bir apartman dairesine düzenlediği operasyonda toplantı halindeyken yakalanıp gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerinin koordineli çalışmalarında, adli makamlardan alınan kararlar doğrultusunda FETÖ/PDY terör örgütü içerisinde üst düzey faaliyet gösterenlerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda, FETÖ/PDY terör örgütünün Elazığ ve Kayseri İl İmamı ve Adıyaman Üniversite sorumlusu olarak faaliyet gösterdiği tespit edilen ve haklarında ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçlarından yakalama emri bulunan Mehmet D. (Elazığ İmamı), Habip B. (Adıyaman ve Kayseri İl İmamı), Serdar S. (Adıyaman Üniversite Sorumlusu) ile bu örgüt mensuplarının ilişki içerisinde olduğu Hamdi C. ve Hüseyin E. adlı, Kayseri’nin Talas ilçesinde bir apartman dairesinde toplantı halindeyken yakalanıp gözaltına alındı. Habip B.’nın 6 yıl Adıyaman İl İmamlığı yaptıktan sonra Sıtkı B.’nın yerine Kayseri’ye atandığı bildirildi. Emniyet, bu kişilerle ilgili 10 gün gözaltı süresi aldı.