Toplumlar böyle çürür

Toplumlar böyle çürür
Toplumlar böyle çürür

Can kaybediyoruz, kan kaybediyoruz, vicdanı kaybediyoruz.

(...)

Bir vekil (ismi hiç lazım değil muhteremin!) daha patlayan bombaların, silahların dumanı tüterken "Eleştirenler umarım böyle bir patlamada can verirler" diyebiliyor. Ağzından filan kaçmıyor bu vicdanını kaybetmiş sözler, sosyal medyadan duyuruyor bu gerzekçe "temenni"sini!..

 İleri zekâ tespitler

Canından can kopmuş insanların ciğer yangını sürerken "Artık havayoluyla seyahat etmek işkence haline gelir" veya "Ay bitti turizm!" gibi ileri zekâ belirtisi tespitlerimizi dizginlemeyi beceremiyoruz... Sonra bir de taksicilerin can pazarında yolcu taşımak için "adam başı 100 lira" veya "100 dolardan aşağı kontak açmam" dedikleri gibi "iddialar" var. "İddia" diyorum çünkü henüz kanıtlanmadı, "iddia" diyorum çünkü içimdeki ses "Yapmıştır kesin bazı şerefsizler" dese de inanmak istemiyorum...

Sonumuz hayrolsun

Büyük acılarda, gittikçe sıklaşan ve toplumsal morali yerle yeksan eden sarsıntılarda bile birleşemiyoruz. Acıyı sopa yapıp birbirimizin kafasına vuruyoruz, "avantaj", "mevzi" kazanmaya/korumaya çalışıyoruz. Can kaybediyoruz, kan kaybediyoruz, vicdanı kaybediyoruz. Toplumlar böyle çürür ve çözülür; bunu göremiyoruz... Sonumuz hayrolsun ne diyeyim...

Kanat Atkaya  Hürriyet

 

 

*

 

Terörle mücadele tarihinde bir ilk(!)

Çarşamba sabahının ilk saatleri... Atatürk Havalimanı'ndaki terör olayının üzerinden sadece dört  beş saat geçmiş. CNN Türk'te, terör uzmanı Prof. Mesut Hakkı Caşin ile bu terör eylemi konuşuluyor. Söyleşiye reklamlar nedeniyle birkaç dakika ara veriliyor. Yayın tekrar başladığında sunucu Prof. Caşin'e hitaben ;

-Efendim, RTÜK Atatürk Havalimanı'ndaki terör olayıyla ilgili yayın yasağına ek olarak az önce röportaj yasağı da getirdi. O nedenle röportajımızı burada kesmek zorundayız, diyor ve kesiyor.

"Terörle mücadele" tarihine "teröristlerle müzakere", "teröristleri görmezden gelme", "terörizmle mücadele edenleri komployla hapislere atma" gibi özgün katkılarımız olmuştu. "Röportajı yarıda kesme" uygulamasıyla buna bir yenisini daha ekledik...

Melih Aşık Milliyet

 

 

*

 

Kendi ceplerinden ödesinler

Başbakan Binali Yıldırım'ın Rusya ile yaşanan uçak krizinden sonra geri adım atıp "Gerekirse tazminat öderiz" sözlerine MHP Genel Başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ ilginç bir cevap vererek şöyle dedi:

"O gün, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile zamanın Başbakanı Davutoğlu 'Uçağı ben vurdurdum' diye yarışa girmişlerdi. Hele Başbakan Davutoğlu 'Emri ben verdim' diye böbürleniyordu... Eğer bir tazminat ödemek gerekiyorsa, kendi paralarıyla ödesinler, tazminatı kendi ceplerinden versinler!"

Ümit Özdağ'ın önerisi, âdil ve makul bir teklif gibi görünüyor ama Erdoğan da, Davutoğlu da bunu kabul etmez tabii ki... Her zaman olduğu gibi yük gariban halkımızın sırtına biner!

Rahmi Turan Sözcü

 

 

*

 

Derdinize yanın

Yeni Sadrazam "Saldırının zamanlaması manidar" diyor... Tam İsrail ve Rusya ile ilişkiler yoluna girerken, turizm ve ekonomi gelişecekken bu olay

patlamış...

Bunu düşünüp zamanını ayarlayarak anında uygulayabiliyorlarsa, sizler de müftülerin nikah kıymasıyla uğraşıyorsanız, derdinize yanın!..

Mehmet Türker Sözcü

 

 

*

GÜNÜN SORUSU

Her saldırıdan sonra aynı şeyi duyuyoruz: Güvenlik zafiyeti yok! Bu kadar insan soğuk algınlığından öldü ve yaralandı, sakat kaldı diye mi düşünüyorlar acaba?

Mehmet Y. Yılmaz Hürriyet

 

*

 

Diktatörler terör sever

Diktatör terörü sever...

Katmerli sever!

Çünkü hem, kendi terörünün gerekçesi olarak kullanmak üzere, toplumda terör eylemleri olmasını ister...

Hem de egemenliğini pekiştirmek ve sürdürmek için kendisi terör yaratır, herkesi korkutur, sindirir!

Bazı terör eylemleri olmalıdır ki, diktatör de tüm toplumu susta durdurmak için, en şiddetli tepkileri gösterebilsin, muhaliflerini hainlikle suçlasın, assın, kessin, hapse atsın, yok etsin, ezsin geçsin.

Emre Kongar Cumhuriyet

 

*

ercan-akyol-008.jpg

Ercan Akyol Milliyet