Torbaya değil öğretmen atamasına destek var

Torbaya değil öğretmen atamasına destek var
Muhalefet partileri CHP ve MHP, AKP’nin, Torba Kanun Tasarısı’nın görüşmelerine devam etmek için Meclis’i yeniden çalıştırma planlarına tepki gösterdi, AKP’nin çağrısına olumsuz yanıt vereceklerini açıkladı.

CHP ve MHP AKP’nin 28 Ağustos Cumhurbaşkanlığı yemin töreninden sonra Meclis’i çalıştırma planlarını değerlendirdi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP’nin Meclis’i 1 Ekim’e kadar tatil ettiğini hatırlatarak, “Bu karardan caymak ancak kalleşlik olur. Torba Kanun Tasarısı görüşmeleri devam ederken bize 1 Ekim’e kadar tatil kararı verdiklerini belirttiler. Bu konuda uzlaştık. Destek vermeyiz” dedi. Altay, ancak öğretmen atamaları ile ilgili tek maddelik düzenlemeye destek vereceklerini söyledi. İç tüzüğün ilgili maddeleri gereği torba kanun tasarısından öğretmen atamaları ile ilgili maddeyi çıkarıp 28 Ağustos günü Meclis’ten geçirebileceklerini ve sadece bu düzenlemeye destek vereceklerini kaydetti. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da AKP’nin ne yapmaya çalıştıklarını anlayamadıklarını belirterek, Torba Kanun Tasarısına değil ama öğretmen atamalarına ilişkin maddeyi geçirmek için destek vereceklerini söyledi. 

Güvenmemeli
Vural şöyle dedi:  “Henüz bize gelen bir teklif yok. AKP ne yaptığını bilmiyor. Bunların sözüne çok güvenmemek lazım. 21 Ağustos’a kadar Meclis’i çalıştırma kararı aldılar, ertesi günü 1 Ekim’e kadar tatil kararı aldılar. Türkiye’de Hükümet yok Başbakan yok, önce bunu çözsünler. Torba Kanuna tekrar başlayalım diyorlar. Somut bir irade yok ortada. İrade koyamıyorlar, şaşkınlar ne yaptıklarını bilmiyorlar. Meclis çoğunluğu onlarda ama ne yapacaklarını bilmiyorlar. Öğretmenlerin kadro ihtiyacını sağlamak amacıyla tek maddelik gündemle toplanır çıkarırız.”