Trabzon'da yıllar sonra bir ilk! Tanıdık bir isim de vardı

Trabzon'da yıllar sonra bir ilk! Tanıdık bir isim de vardı
Trabzon'un Maçka İlçesi'nde bulunan Sümela Manastırı 4 yıldır devam eden restorasyon çalışmalarının ardından ilk kez ayin gerçekleştirildi.

88 yıl aradan sonra ilk ayin 2010 yılında yapıldığı Sümela Manastırı’nda restorasyon çalışmaları nedeniyle 4 yıl ayin yapılmazken, bugün yapılan 8. ayine Korona virüs nedeniyle sınırlı sayıda katılımcı alındı. 

Hristiyan aleminde "Meryem Ana''nın göğe yükseliş günü" olarak kabul edilen ve kutsal sayılan yıl dönümünde Hristiyan Ortodokslarca yapılan ayini Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti. 

Manastırın çevresinde jandarma ekipleri güvenlik önlemleri aldığı görüldü. 

Ayin öncesi manastırın girişine gelen ziyaretçiler, Trabzon Valiliğince kendilerine verilen giriş kartlarıyla kontrollü şekilde içeri alındı.

Manastıra ayini yönetmek için gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos’un, girişte Korona virüs nedeniyle taktığı maskenin Trabzonspor logolu olması dikkat çekti.

BAKASETAS DA KATILDI

Gerçekleştirilen ayinde Trabzonsporlu futbolcu Bakasetas yer aldı.

Ayinde konuşan Fener Rum Patriği Bartholomeos, rektorasyon sürecine vurgu yaparak, “Şükürler olsun ki, altı yıl aradan sonra bu kutsal mekânda bu özel günde sizlerle yeniden buluştuk.

Meryem Αnamızın Maçka’daki evinde dualarımızı ve niyazlarımızı arz ettik” diyerek konuşmasına başladı. 

 

TÜRKİYE’DE ÇIKAN YANGIN VE SELLER

Son dönemde ülkemizde meydana gelen sel ve yangınlara vurgu yapan Bartholomeos, “Ülkemizi, bölgemizi, toplumlarımızı her türlü tehlikeden azat etmesi için ona haykırdık, pandemiden, sel ve yangınlardan zarar görenlerin iyileşmesi için şifasını diledik. Onlara büyük geçmiş olsun deriz.

Asırlardan beri bu sarp kayalıkta dimdik duran Sümela Meryem Ana Manastırı yalnız tarihi ve turistik bir ziyaret yeri değil, tüm bunların da ötesinde hepimizi birleştiren önemli kutsal bir mekândır.





 

İlgili Haberler