Trabzon'da 4 farklı noktada orman yangını. Katarlılara müjde

Trabzon'da 4 farklı noktada orman yangını. Katarlılara müjde
Trabzon’da 4 noktada orman yangını çıktı. İtfaiye ve orman ekiplerinin müdahalesi sürüyorken Katarlıların yanan ormanlık alanlara el atabileceği gündeme geldi.

DHA’nın bilgilerine göre Trabzon Sürmene''nin Dirlik Mahallesi''ndeki 4 noktada, sabah saatlerinde orman yangını çıktı.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler, kısmen kontrol altına aldıkları alevleri söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor. Yangının sebebi ise henüz bilinmiyor. 

KATARLILAR SON 10 YILDA HER ŞEYİ SATIN ALIYORLAR 

Son 10 yılda Türkiye''de hemen her sektörden birçok şirket ya da şirket hissesi Katar sermayesi tarafından satın alındı. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani''nin son Türkiye ziyaretinde 10 anlaşma daha imzalayarak, Borsa İstanbul''un yüzde 10 hissesi Katarlılara satıldı.  Türkiye''deki hastane, banka, otel, yalı, fabrika, AVM, marka, TV kanalı ve Borsa İstanbul gibi birçok sektöre Katarlılar el attı.

KATARLILARIN KARADENİZ MERAKI

Özellikle Katarlı yatırımcıların Karadeniz bölgesinde birçok arsa ve fındık bahçesi satın aldığı gündeme gelmişti. Ayrıca, Sürmene''de 8 Ocak''ta çıkan orman yangını gündem yaratmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın da Katar Emiri''ni yangından kısa bir süre önce bölgede gezdirerek bölgenin doğal güzelliklerini göstermesi, muhalefet milletvekilleri tarafından topa tutulmuştu.

18 Aralık 2016’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’a gelen Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani ile bölgede kış turizmi yapılabilecek alanları helikopterle havadan incelemişti.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın Katar ziyaretinde iki ülke arasında 15 anlaşma imzalandı.

İlgili Haberler