Trabzon’da bayram var

Trabzon’da bayram var
Karadeniz ekibi 2. kez takımın başına gelen Ersun Yanal ile hayata döndü. Takım canlandı,futbolcular coştu ve camia mutlu.

Moralleri tavan yapan bordo-mavililer, iki maçta rakip ağları
6 kez havalandırdı. Ligde yeniden iddialı konuma gelirken, Avrupa hedefi grup liderliğine çevrildi

Bordo-mavililerde Ersun Yanal’ın göreve gelmesiyle kabusun yerini bayram aldı. Çok değil daha 20 gün önce sergilediği kötü futbolla özellikle Süper Lig’de tarihinin en kötü dönemini yaşayan Fırtına’da tablo bir anda değişti. Gelecekten umudunu kesen futbolcular tecrübeli çalıştırıcı ile kendine geldi. Sezon başından beri sergilenen futbol nedeniyle saç baş yolan, futboldan soğuyan ve maçlara gitmeyen Trabzonlu futbolseverler takıma sihirli elin değmesiyle birlikte tribünlere koştu. Tüm olumsuzlukların kısa sürede kalkmasıyla birlikte canlanan takım adeta gol makinasına döndü. Yıllar sonra İstanbul egemenliği kırıldı. Yanallı takım, ilk maçta Aslan’ı dağıttı. O maça kadar ligde 13 gol atıp 13 kez de ağları havalanan Fırtına, son iki kritik müsabakada 3’ü G.Saray’a olmak üzere 6 gol kaydederken, kalesinde sadece 1 gol gördü.  
Gözler Polonya’ya döndü
Galatasaray’ı farklı yenerek umutların tükendiği Süper Lig’de iddialı duruma gelen Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi’nde de hedef değiştirdi. Önceki güne kadar grup ikinciliği kovalayan bordo-mavililer, Lokeren’in Varşova’yı 1-0 yenmesi, kendilerinin de Kharkiv’i 3-1’le geçmesinin ardından grupta tablo değişti. Fırtına şimdi gözünü 11 Aralık’ta deplasmanda oynanacak olan Varşova maçına çevirdi. Karadeniz ekibi sahasında Metalist Kharkiv ile oynadığı maçta aldığı galibiyetle hem ikinci sıradaki yerini, hem de son maçlar öncesi gruptan çıkmayı garantileyerek adını bir üst tura yazdırdı. Trabzonspor’un bu zaferi camiayı sevince boğdu. Yeni bir destan yazmaya hazırlanan bordo-mavililer, ilk maçta evinde 1-0 yenildiği Polonya ekibini deplasmanda devirmesi halinde grup lideri olacak.