Trabzon’da tribünler boş!..

Trabzonspor, bu kadro ile 6 maçta 12 puan topladı.. “Bu kadro” ile diyoruz çünkü, hemen hemen geçen yıl “kabir azabı” yaşatan ekipten pek farklı isim yok.. Sonra, hem başkanın, hem teknik adamın, neredeyse “yarıya yakını değişecek” dediği, ama çoğu her geçen hafta ilk 11’de bile yer bulmaya başladığı bir kadro.. Bir Malouda, biraz Bosingwa.. Ama, öyle veya böyle, hem içeride, hem dışarıda başarılı.. Dışarıda tarihin, içeride ise son 5 yılın sergilenen futbol açısından değilse elde edilen sonuçlar bakımından en başarılı dönemi..
İyi de, ortada önceki yıllara göre başarılı bir Trabzonspor var olduğuna göre, tribünler neden halâ boş.. Örneğin, son Konyaspor maçına bakalım.. Hava güneşli, saat de 16.00 gibi uygun.. Ama tribünler adeta boş arsa gibi.. Saat 15.’te tribünlerde 40-50 kişi var yok.. Saat 15.30 sayı 500-600’ü buldu bulmadı. Saat 15.45’de sayı 3 bine ulaştı-ulaşmadı. Maç başladı tribünlerde 5 bin kişi bile olmadı. Başladıktan sonra kale arkalarında bir yığılma.. Tek ses, tek slogan şekliyle tezahüratta bulundukları için nasıl girdikleri malûm...
Biletler 40 TL olunca
Meslek hastalığı değil, gereği hesabıyla araştırıyoruz, maraton tribün bileti 40 lira..  “Fiyat pahalı” diyeceğiz, ama hükümet “Kişi başına milli gelir 10 bin doları aştı” dediği için tereddüt ediyoruz. Ama, cebinde 40 lira bulunanların çok az olduğunu tahmin ediyoruz. Onun için yöneticilere “20 lira yapsaydınız da tribünler biraz daha dolsaydı” diye öneri getirmekten başka çare bulamıyoruz. Ancak, sorunun tamamen parasal olmadığını biliyoruz. Çünkü, Avni Aker’in son 10 yılının ortalaması alındığında tribünlerindeki sayının 7-8 bin civarında olduğu biliniyor. Yani, futbol şehri Trabzon’da futboldan bir soğuma var. Bu soğuma giderek de artıyor. Başarılı saha sonuçlarına rağmen.. Bu da şunu gösteriyor. Trabzon’da futbol ve de buna bağlı olarak Trabzonspor yeniden ele alınmak zorunda.. 30 yıldır şampiyon olmamanın da etkisiyle her alanda yaşanan erozyonu giderecek tedbirler camiada topyekün kabul edilerek alınmalı ve tavizsiz uygulanmalı.. Aksi takdirde, Trabzon futbol şehri olmaktan tamamen uzaklaşacak, Trabzonspor’da sıkıntı çekecektir.

Yazarın Diğer Yazıları