Trabzonspor 3’de 3 yapmazsa!

Hemen hemen her konuda (sadece Türkiye’nin yönetilmesi hariç) işler yolunda gitmediğinde bir takım değişiklikler ve düzenlemeler yapılır. Futbolda bunun getirisi de olumlu olurdu. Ama ne yazıkki Türkiye’de her şey tersine döndü, işler değişti.

Öyle ki, Süper Lig’de hemen hemen aynı zaman diliminde teknik direktör değişikliği yapan 3 takımdan sadece bir tanesinde işler yoluna girdi. Yani Gençlerbirliği’nde İbrahim Üzülmez 7’de 6 yaparak büyük bir başarıya imza attarak neredeyse kulüp tarihine geçmenin eşiğine geldi.

Ama Galatasaray’da Mustafa Denizli, Trabzon’da ise Hami Mandıralı için işler yolunda gitmedi. Denizli sarı-kırmızılılarda geldiği gibi gitti.

Trabzonspor’da Hami Mandıralı ise 7’de 6 başarısızlık ile yola devam ediyor. Bugün Mersin İdmanyurdu maçı var. Başarısızlık adına 8’de 7 olursa, işler nereye gider?

Ardından Salı günü Beşiktaş ile erteleme maçı, sonrasında Sivaspor’un ölüm kalım mücadelesi..

İşin ilginç tarafı 3 maçında Hüseyin Avni Aker’de oynanacak olması. Anlaşılan o ki, Trabzonspor’un kaderi, kendine yıllarca kucak açan Avni Aker’in son günlerinde aynı zeminde belli olacak. Malumunuz, sezon tamamlandığında Trabzonspor Akyazı’daki yeni stadına tanışacak.

* * * 

O zaman duruma göre tekrar sıralayayım, küme düşme hattında Mersin ve Sıvas, şampiyonluğu kovalayan Beşiktaş ile hem bordo-mavili camianın, hem de rakiplerinin kaderlerine etkileyecek 3 büyük mücadele. Bu karşılaşmalardan Trabzonspor’un galip çıkabilme ihtimali kadardır, mağlubiyeti de.

* * * 

Bu durumda iş sadece futbolcular ile Hami Mandıralı’ya kaldı. Hem de seyirciden hiç katkı görmeyecek şekilde.. Çünkü Trabzonspor seyircisi sahadaki takıma tribün katkısı hiç ama hiç sağlamıyor. Nedeni de tezahüratı bilmemesi ve de sabırsız olması. Anlayacağınız Trabzonspor’un 3 kader maçı için avantajları çok fazla değil. Siz buna bir de ligin en kötü futbol oynayan takımlarından biri, belki de en baştaki olmasını ekleyin, Trabzonspor adına karamsar olmamak mümkün mü?

Ama yine de, Türk futbolundaki istikrarsızlık penceresinden bakacak olursak, belki Beşiktaş’ı yenmek biraz zor olabilir, ancak Mersin ve Sıvas karşısında Trabzon galibiyet elde edip, düşmekte olduğu çukurdan kurtulabilir. Aksi halde! Düşünmek bile istemiyorum.

Yazarın Diğer Yazıları