Trabzonspor, baskette de sıkıntılı

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi kulüplerde adlarıyla özdeşleşmiş tüm spor branşlarının ve markaların tek çatı altında olduğunu hatırlayalım. Sadece Trabzonspor hariç. 

Trabzonspor bu konuda gereken adımı attı. Türkiye Basketbol Federasyonu'na başvurarak ilk olarak Trabzonspor adının kullanılmamasını talep etti. Böylelikle ilk ve büyük yanlışın giderilmesi için adım atıldı. Çünkü, basketbol kısmı tamamen ayrı bir teşekkül şeklinde idi. Atıldı atılmasına ama, basketbol bölümüne bağışlar ve iddia başta olmak üzere gelen onca gelire rağmen, geride Trabzonspor Basketbol markalı 30 milyon liralık bir borç söz konusu olunca tartışma ister istemez sürecek gibi gözüküyor. Çünkü bu borcun içinde aynı zamanda Trabzonspor Futbol Kulübü'nü de ilgilendiren hatırı sayılır meblağ da bulunuyor.

***

Muharrem Usta, Trabzonspor Kulübü başkanı iken Abiş Hopikoğlu yönetimindeki Basketbol Derneği'ne, Trabzonspor Kulübü'nden sırasıyla 8 Milyon 678 bin TL, 359 bin TL ve 275 bin dolar göndertiyor. Daha doğru bir tarifle anlatmak gerekir ise Muharrem Usta parayı önce Trabzonspor Kulübü'ne veriyor. Kulüp de Basketbol Derneği'ne… Basketbola giden paralar Trabzonspor Kulübü'nün kayıtlarına "alacak" olarak işleniyor. Anlayacağınız bir danışıklı dövüş yapılıyor. Muharrem Usta, gönderdiği paraları direkt basketbola aktarmamasının sebebi, sonradan tahsil etme imkanının olmayacağını bilmesinden başka ne olabilir ki?

Anlayacağınız; Muharrem Usta Trabzonspor Kulübü'nden alacaklı! Kulüp de Basketbol Derneği'nden!

Trabzonspor Kulübü, Basketbol Derneği'ne 31 Ocak 2015 ile 15 Ocak 2017 tarihleri arasında yaklaşık 11 milyon para gönderiyor. Bu paralar dekontlara "borç olarak verilen" şeklinde işleniyor. Lakin, bugüne kadar "borç olarak gönderilen" paralardan tek kuruş geri gelmiyor!  İşte Trabzonspor verilmesi suç, alınması suç olan bu paraları geri istiyor. Bunun neresi yanlış?

Ayrıca; Trabzonspor Kulübü'nden Basketbol Derneği'ne giden paraların "sponsorluk için" verildiği söyleniyor. Peki; sponsor kimdi? Yoktu ki! O zaman sponsoru olmayan takıma, sponsorluk ödemesi nasıl yapıldı?

***

Aslında aklıma, "hangisi doğru ki?" Ya da "hangisi borç batağında değil ki?" diye sormak geliyor ya neyse!

Nasıl gelmesin ki?

Trabzonspor Basketbolun, onca bağışa, bunca parasal girdilere rağmen borç batağında yüzdürülmesi, futbol tarafına da o kadar benziyor ki! "Hepimiz aynıyız" misali birbirine benzemiyor değil!

***

Ez cümle:

Söz konusu Trabzonspor olduğunda, bu markayı adı ile kullanarak mücadele edenler, transfer yapanlar, sahaya çıkanlar, saha dışında her yerde gezinenler, borçlananlar, hava atanları seçerken, Trabzon adına onlara görev yüklerken, çok ama çok seçici ve dikkatli olunması gerektiğini bilmiyorum ne zaman öğreneceğiz? Çünkü, hani derler ya; "yol bitti, ama birileri halâ yürümeye çalışıyor" diye!

Yazarın Diğer Yazıları