Trabzonspor-Kasımpaşa 2-5 (Maç Özeti)

Trabzonspor-Kasımpaşa 2-5 (Maç Özeti)
Spor Toto Süper Lig'in 32. hafta mücadelesinde Trabzonspor sahasında Kasımpaşa'dan 5 gol yedi.

Spor Toto Süper Lig'in 32. hafta mücadelesinde Trabzonspor sahasında Kasımpaşa'yı ağırladı. UEFA Avrupa Ligi yolunda ilerlemek isteyen Trabzonspor, sahasında Kasımpaşa'nın yıldız futbolcusu Trezeguet'nin 2 gol, 3 asistlik oyununa engel olamadı ve sahadan 5-2'lik mağlubiyet ile ayrıldı.

Alınan bu sonuçla Kasımpaşa puanını 43'e yükseltirken, Trabzonspor ise 49 puanda kaldı.



MAÇ ÖZETİ

Maça hızlı başlayan taraf Kasımpaşa oldu ve 11. dakikada sol kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Trezeguet'nin adrese teslim ortasına arka direkteki Diagne çok iyi yükseldi ve kafa vuruşunda top köşeden ağlara gitti. Skor 1-0'a geldi.

Trabzonspor bu gole cevap vermekte çok gecikmedi ve 17. dakikada sol kanattan topu süren Burak Yılmaz, geriden gelen Novak'ı gördü. Novak topu alırken Veysel'i ekarte etti ve ceza alanı sol çaprazından karşı karşıya durumda vuruşunu yaptı, top kalecinin sağından ağlara gitti. Skora yeniden denge geldi. 1-1

Bu kez Kasımpaşa tarafında ataklarını sıklaştıran Trabzonspor, rakibi ablukaya aldığı sırada golü kalesinde gördü. 22. dakikada serbest vuruşta Mensah kaleyi denedi, barajı çarpan topu kaleci Uğurcan son anda tokatladı. Dönen topu Trezeguet tamamladı ve takımını yeniden üstünlüğe taşıdı. 2-1



28. dakikada Trabzonspor ceza alanında topla buluşan Pavelka kale önünde, hafif sağ çaprazdan düşerken vuruşunu yaptı. Top ters taraftaki direğin dibinden auta çıktı.

Bu atağın hemen 1 dakika sonrası bu kez Trabzonspor etkili geldi. Sağ kanattan Kucka'nın ortasında arka taraftaki Burak gelişine vurmak istedi, oldukça kötü bir vuruş yapan tecrübeli oyuncu topu auta yolladı.
 
33. dakikada bu kez şansını deneyen Trabzonspor adına Olcay Şahan oldu. Olcay ceza alanı sol çaprazında topla buluştu ve önünü açıp şık bir plase yolladı, top az farkla yandan auta çıktı.

Trabzonspor'da Burak Yılmaz 40. dakikada mutlak bir golden yararlanamadı. Bordo Mavililier, ayağa paslarla organize geldi. Son olarak Pereira'nın sağ kanattan ortasına kale alanı içinde yine Burak kafayı vurdu, yerden seken top direğin üzerinden auta çıktı.



İlk yarıda Trabzonspor ataklarını sürdürürken bu kez Kasımpaşa 45+1'de yine geldi ve Mensah'ın müthiş ara pasıyla Trezeguet sağ kanattan ceza alanına sokuldu ve önünü açıp pasını çıkardı, gerilerden gelen Mensah tek vuruşla topu ağlara yolladı. Bu gol aynı zamanda devrenin de skoru oldu.

Mücadelenin ilk yarısı şok bir skorla sona ererken Trabzonspor'un soyunma odasından nasıl geleceği merak konusu olmuştu.

Beklenildiği gibi Trabzonspor atak bir görüntü sergileyerek 2. yarıya başladı ve 48. dakikada Trabzonspor'un sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Kucka'nın kafasından seken topu kale çizgisi önünde Novak tamamladı, fark bire indi.

59. dakikada maçın yıldızı Trezeguet yeniden sahneye çıktı ve Mısırlı futbolcu inanılmaz bir gole imza attı! Kasımpaşa atağında İlhan'dan pası alan Trezeguet, ceza alanı dışından hafif sağ çaprazdan ayağının dışıyla müthiş bir vuruş yaptı ve topu adeta çatala yolladı. Bu vuruş akıllara Quaresma'yı getirdi.

Bu dakikadan sonra Trabzonspor ataklarını sıklaştırdı. Ancak 74'te sol kanattan bir anda topu önünde bulan ve ceza alanına sokulan Trezeguet, karşı karşıya pozisyonda pasını içeriye doğru çıkardı ve Diagne tek dokunuşla topu boş ağlara yolladı.

TRABZONSPOR 9 KİŞİ MAÇI TAMAMLADI

Bu aynı zamanda maçın da skoru olurken Trabzonspor'da sinirler gerildi.

77. dakikada Trabzonspor'un sağ kanattan kullandığı köşe vuruşu sonrası hakem faul kararı verdi. Bu sırada hakeme karşı bir söylemde bulunan Okay, doğrudan kırmızı kart gördü. Maçın son anlarında maç başından itibaren hakeme itirazlarını gösteren Kucka 87'de takımını sahada 9 kişi bıraktı.

Mücadele 5-2 Kasımpaşa'nın üstünlüğü ile sona erdi.