Trabzonspor negatif istikrarlar takımı oldu

Karadeniz Fırtınası artık esmeyi unuturken istikrarı asla elden bırakmıyor. Son örneği Gençlerbirliğimaçında yaşandı. Maçın bir saatlik bölümünü 10 kişi oynayan Trabzon gol atamamış ve yememiş ise bunu “istikrarın bozulmaması” için yapmıştır! Soracaksınız ki hangi istikrar?

1- Ligin 7 gol ile en az gol atabilen iki takımından biri unvanını kaybetmedi.

2- Her maça bir puan istikrarını, 12 maçta 12 puan alarak sürdürdü.

3- Rakipler çok büyük hata yapmadıktan sonra gol atamamayıdevam ettirdi.

4- Rakibin zaaflarına yönelik bir oyun planı olmadığını bir kez daha kanıtladı.

5- Ersun Yanal, oyuna müdahale anlayışındaki garipliğinden vazgeçmedi.

6- Hakemler söz konusu Trabzonspor olduğunda kurallara göre değil de, keyfiye göre karar verdiğini bir kere daha tasdik ettirdi.

En dikkat çekicisi ise altıncı maddeye örneklerle açıklık getirmek istiyorum. 17’inci dakikada ceza sahası dışında Yusuf Erdoğan’a yapılan harekete faul çalan Fırat Aydınus’un bir dakika önce aynı şekilde ama bu kez ceza sahası içinde Güray’ın maruz kaldığı harekete “devam” demesi olsa olsa, “fauller sahanın değişik kesimlerine göre değişir” şeklindeki yeni kuralıyla açıklanabilir! Biraz da dördüncü,  bir oyun anlayışı ortada yoktu. Gençlerbirliği’nin gol atamaması şanssızılıktan başka bir şey değil. Üçüncü maddeyi ise rakip uygulamaya koydurtmadı. İkinci madde zaten açıkça belli. Böyle giderse 34 maçta 34 puan alınır ve Fırtına’ya TFF 1. Lig yolu görünür. Ancak en önemlisinin ise Başkan Muharrem Usta ile teknik direktör Ersun Yanal’ın uyumlarında istikrar olduğunu vurgulamak istiyorum.

Yazarın Diğer Yazıları