Trabzonspor taşın değil kayaların altında!

Müziği sanatı ile toplum için icra edenlerin ilk grubunda yer alan sevgili Volkan Konak'tan esinlenerek, "Trabzon Türkiye'nin, Trabzonspor'da Trabzon'un T'sidir" diyerek başlasam nasıl olur?

Ve de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır" uyarısı ile, "Türkiye'nin, Trabzon'un ve de Trabzonspor'un bugünkü ahvalinden memnun musunuz?" diye de sorsam!

Bugünkü iştigal alanımız ve sayfa sorumluluğumuz "Türkiye'de spor demek, futbol demektir" gerçeğine ayrıldığı için Trabzonspor'dan söz etsek!

Edelim etmesine de, Trabzonspor'da güzellik ve menfilik adına söz edilebilecek elde bir şey bırakmadılar ki!

 

*

Bakın, geride bıraktığımız hafta Trabzonspor'un 10'da biri kadar para harcamadan transferler yapan Karabükspor, kendi sahasında Göztepe'ye 4-2 mağlup olunca, teknik direktör Erkan Sözeri istifa etti. Ama aynı hafta 40 bin kişilik yeni stadında 3-0 ön geçtiği maçta Alanyaspor'a 4-3 mağlup olan takımın başındaki Ersun Yanal, hiç bir şey olmamış gibi yerinde duruyor! Bu durumda sanırım, "Ben yenildim ama, istifayı gerektiren sonuç olan 4-2 değil, 4-3 mağlup oldum. Yani bir gol ile kurtardım" mantığıdır gerekçesi!

 

*

Gelelim, "Balık baştan kokar" sözünün neden hatırlanmadığına? Öyle ya, Ersun Yanal ile "El ele verip, gönül gönüle, kol kola" bu transferleri yapan kim? Başkan Muharrem Usta. Ama "ekibi değil!" Çünkü, başkanın ekibi yok. Sadece zaman zaman "Bıçaklar kemiklerine dayandığı için" acılarından feryat eden arkadaşları var! Bu durumda, Alanyaspor maçı sonrasında Ersun Yanal istifa etmemiş ise ilk sebebi  "Tazminatı almadan gitmem", ikincisi ise Başkan Usta'nın sanırım "Birlikte geldik, ancak beraber gideriz" ısrarıdır. Anlayacağınız sevdası Trabzonspor olanlar, kulüp batmaz, takım göçmez ise yakında "Bir taşla iki kuş vuracaklar!"

 

*

Futbolun içinden gelmemize, top koşturmamıza, düdük çalmamıza, yöneticilik yapmamıza rağmen hiç bir zaman teknik direktörlüğe soyunacak kadar sahnelenen oyunu eleştirmedik. "Vardır bir bildiği" diyerek teknik adamdaki eksikleri satırlara döktük.

Ama, "Onazi kenarda duracak. Kucka oynayacak." Yetmedi, "4 stoperin olduğu yerde Okay bu mevkiye kaydırılacak." Dahası milyonlar verilerek alınan Sosa'ya Yusuf Yazıcı kurban edilecek! Hem de, geldiği günden beri tapusunu alarak kullandığı duran toplardan Trabzonspor tek fayda sağlayamamasına rağmen. Oysa Yusuf'un kullandığı duran topların büyük kısmı rakip kalede hatırı sayılır tehlikeler yaratıyordu.

 

*

Trabzonspor'da musibetler çok, ama spor sayfasında yerimiz dar. Şimdilik şöyle bitirelim:

Ersun Yanal, son açıklamasında nasıl çağrı yaptı? "Herkes taşın altına elini koyacak." Koyacak koymasına da, Ersun Hoca, Muharrem Usta'nın korumasında, Trabzonspor'un üzerine öyle kayalar yuvarlıyor ki, bırakın eli, kolu; hatta kafayı, vücudun tümüne koysanız neye yarar?

Yazarın Diğer Yazıları