Trabzonspor, Türkiye'nin T'si idi, ama..

Atalarımız boşuna "Taşıma suyla değirmen dönmez" dememişler. Demişler demesine de, Türkiye ve Trabzonspor'u idare edenler, "Kim demiş? Biz öyle döndürürüz ki" diye meydana atlamışlar.
Hele hele Trabzonspor'u yönetenler; "Atasözünün anasını ağlatacağız" diyerek kıs kıs gülüp oynayarak habire transfer üstüne transfer yapmışlar.Çin'den Yemen'den olmasa da, Afrika'dan Amerika'dan, yetmedi Avrupa'dan Asya'dan "Futbol oynayan" değil, "Para sıkıntısı çeken gelsin" mantığı ile dolarları euroları havada uçurmuşlar.Bırakın milliyetini, rengini; akılları bile uyuşmayan, "birbirine binlerce km uzak" bir kadro oluşturmuşlar.Ve de, 35 milyon eurosu bonservis, 20 milyon eurosu peşin ödeme, 6 milyon eurosu da menajerlik ücreti olarak kafadan tam tamına 61 milyon euroyu saçmışlar.(Trabzon'un plakası ile denkleşsin diye..) 3-4 yıllık yapılan mukavelelerle ödeneceklerle birlikte maliyet 100 milyon euroyu bulmuş.Bulmuş bulmasına da, hiç düşünüz mü; tüm bunlar niçin yapılmış? Ya da hangi hedefe yönelik gerçekleştirilmiş?

Süper Lig'de şampiyonluk mu? İmkansızın imkansızı idi..

Türkiye Kupası mı? Olsa ne olur olmasa ne? 
Avrupa Kupasın yarı final, final mi? Kaf dağının bile ardından değil. Hayali bile hayalin ötesinde!..
6 yaşındaki çocuk!
O zaman bırakın bu işlerden anlayanları, 6 yaşındaki çocuk bile "Hedefi olmayan bir takım gel-geççi oyunculara bu kadar parayı vermez" der mi? Demez mi?
Demesine der de; hesabı kitabı başka, yani ağzından çıkanlarla niyeti farklı olanlar, yani ne kadar anlatsanız da anlamak istemeyenlere etki eder mi?
Etmez!.. Etmedi de..Trabzonspor'da olduğu gibi..

*
Yine de, "Nasıl böyle yapabiliyorlar; kulübü batırıyorlar?" sorusunun bir cevabı var mutlaka..
O da, "Para kendi ceplerinden çıkmıyor ki" den başka bir şey değildir.
Tıpkı, Türkiye'yi binalarla, yollarla, hanlarla, hamamlarla donatırken, ecnebilere olan borcumuzu 3-4 kat arttıranların ceplerinden çıkmadığı gibi..

*
Evet, yine de biz "Taşıma suyla değirmen dönmüyor"  desek de, Trabzon'da Trabzonspor'un değirmeni dönüyor. Ama anlaşılan o ki, "Birilerinin kurumuş değirmenlerine menajerlik ücretleri ya da başka yollarla su taşınarak." 
Anlayacağınız, birilerinin değirmenleri su yüzü görüyor, cepleri de para..

Volkan Konak; "Trabzon Türkiye'nin T'sidir" demişti ama, böyle işler için değil, doğru ve adam gibi işler için..

Yazarın Diğer Yazıları