Trabzonspor'da 5 birinci..

Birinci derecede; Bosingwa, Oscar Cardozo, Mehmet Ekici, Özer Hurmacı, Yusuf Erdoğan..

İkinci derecede; Sefa Yılmaz, Essa•d Belkalem, Mustapha Yatabare..

Bir maçın kaderine etki edebilecek derecedeki oyuncular..

Bakıldığı zaman, birinci dereceden 5, ikinciden 3 etkili futbolcu.. Etti mi sana 8.. Bir de Onur kıvrak'ın kalesine geçtiğini, ya da Fatih Öztürk'ün daha çabuk O'nun gibi bir kaleci haline geldiğini düşünün..

Bu Trabzonspor'u tutmak gerçekten zordur. Hem de, Avraam Papdopulos, Abdul Majeed Waris, Soner Aydoğdu, Musa Nizam, Carl Medjani, Salih Dursun, Mustafa Akbaş, İshak Doğan, Aykut Demir gibi ara sıra sallansalar da, birinci ve ikinci derecedekilerin arasında sırıtmayacak kadar takım oyununa adapte olabilecekler de var ise..

Yani, Ersun Yanal, Vahid Halilhodziç'in elinde heba olan aslan gibi bir kadroya sahip.. O'nun da kısa sürede sağladığı, oyuncularına güven, hırs, kazanma azmi ve bunun için de ekip olmaları gerektiği fikri..

Tecrübeli teknik direktör Ersun Yanal, futbolcularının kafasına öylesine bir ekip ruhu monte ediyor ki, her geçen gün kenetlenen, birbirini anlayan ve artık pası gözü kapalı atabilen bir kadro doğuyor.

Dünya yıldızı Cardozo

Önceki gece, pazartesi akşamı maçta Gençlerbirliği karşısında hücumda çoğalıp, Yusuf, Cordoza, Mehmet ve Özer ile buna azami ve agresif bir katkı sağlayan bordo mavili kadro, top rakibe geçtiği anda bir rakibe en az 2 kişi ile baskı yapan ve bunu da 90 artı 3'lere kadar bile yayabilen bir ekip idi.

Boşnak Hoca Halilhodziç'in, "Sen geldiğin yerde yedektin" diyerek köreltmek istediği dünya yıldızı Oscar Cardozo, "Bahid hoca seyret bak ben buyum" dedirtecek gol vuruşlarını sıralarken, bir sakatlık yaşanmaması halinde ligde gol krallığının en büyük taliplilerinden biri olduğunu da ortaya koymuş oldu.

Sonuç itibari ile öncelikli olarak "At sahibine göre kişner" dedirten Ersun Yanal ile Trabzonspor, birinci derecede öncelikli oyuncuları ile her maçı, her an lehine çevirebilecek, birincilerdeki aksamalar halinde ikincilerin devreye girmesi ile yaşanabilecek olumsuzlukları ortadan kaldıracak "gerçek bir takım" olma yolunda çok ama çok hızlı bir şekilde yol almaktadır. Bu hız, böyle giderse ilk yarıda olmasa bile ligin sonunda kendisini zirveye bile taşır.Yeter ki, içeriden bir aksama ve dışarıdan da kural dışı bir müdahale vücuda gelmesin!

 

Yazarın Diğer Yazıları